Typer Pearls

En runde objekt laget av kalsiumkarbonat i liten krystallinsk form produsert i et mykt vev i et levende avskallede mollusk er kjent som perle. Den er rund vanligvis i form og glatt. Men det er mange andre former av perler som forekommer naturlig. I dag er den fineste kvaliteten av naturlige perler verdsatt som ett av de ni edelstener. Her tar vi en titt på hvilke perler.
Typer Pearls - Kategorier
Det er to hovedkategorier av perler - The ferskvann og saltvannet perler. Det finnes også en annen kategori som heter kulturperler.
Ferskvann Perler: Den ferskvann blåskjell som lever i vann, innsjøer og elver kan produsere perler. Det er mange historiske bevis for å bevise Kina var høsting ferskvannsperler siden 13. århundret. Den tidligste rekord var fra 2206 BC. Et annet land, som produserer ferskvannsperler, er USA.
Ferskvann perler er ikke så rund som saltvann perler. De er også billigere i forhold til saltvann perler. De er tilgjengelige i forskjellige former og naturlige farger. Ferskvannsperler er solide Nacre og de anses å være mer holdbar enn saltvann perler. Disse perler har en motstand mot slitasje, og gjør ikke degenerert.
Saltvann Perler: Saltvann Perler er høstet fra østers som lever i bukten, havet, bukten eller sjø. Saltvann østers perlene er gave av naturen og er kjent for sine fine rund form.
Både ferskvann og saltvann perler kan kulturperler.
Forskjellige typer Pearls
Akoya Perler: Perler høstet fra Akoya østers er kjent som Akoya perler. Det er et av de mest populære perlene og er dyrket på ulike naturlige farger fra lys rosa, gul og hvit. Akoya perler dyrkes i Japan, Hong Kong, Kina og Sri Lanka.
Biwa Pearls: De perler som dyrkes i Lake Biwa, den største ferskvann innsjøen i Japan, kalles som Biwa Pearls.
Black Pearls: Perlene som er høstet fra back-leppe østers som er de som bor i den vestlige og sentrale Stillehavet er kjent som svarte perler. Black perler er også produsert av La Paz perle østers og regnbue-lipped østers som lever i østlige Stillehavet mellom Baja California og Peru. Black perler forekommer naturlig og kan være kunstig kulturperler også.
Blister Perler: Perlene som er innebygd i perlemor shell ligner en blemme. Derav navnet blemmer perler. Kinesisk brukt blister perlene siden det 13. århundre å gjøre små statuer av Buddha.
Blue Pearls: The silver-lipped østers produserer blå perler. Abalone, en stor snegle produserer også blå perler. Disse finnes i kysten av Alaska, Mexico, Japan, Korea, California, Australia og New Zealand. De er funnet i varierte farger og glans, inkludert grønt, blått, rosa, sølv, lilla og noen ganger krem.
Kasumiga Perler: De perler som dyrkes i Lake Kaumiga nord for Tokyo er kjent som Kasumiga perler. Disse perler er tilgjengelig i nyanser av gull, lilla, hvit og rosa. De ble introdusert i markedet på 1990-tallet.
Det finnes mange typer perler som finnes i dag. Noen av dem forekommer naturlig, mens de andre er kultiverte. Button perler, mynt perler, konkylie perler, keshi perler, Mabe perler og så videre.
Et punkt verdt å merke seg, mor til perlen er ikke en perle, men en blank pels som er sett inne i en østers. Enhver shell som er i stand til å produsere en perle ville ha perlemor belegg.