Fakta om Tulipaner

Du må ha sett halsbrekkende, fargerike blomster av tulipaner i flere filmer. Tulip er verdens tredje mest populære blomsten etter rose og krysantemum. Det er en cup-formet, lyse farger, elegant blomst, med en glatt, grønn stilk. Tulipaner har vært dyrket i ca 500 år. De har sine opprinnelse fra Sentral og vestlig Asia. Tulipaner ble brakt til Tyrkia av nomadiske stammer. I løpet av slutten av det 16. århundret, besøkte en europeisk ambassadør det tyrkiske osmanske riket. Han var begavet med tulip blomsterløk og frø. Han gav noen frø til den romerske keiseren Ferdinand I og resterende frø og knoller til en botaniker, Carolus Clusius, ansatt av den romerske keiseren. Tulipaner ble introdusert i Holland, da Carolus Clusius ble utnevnt til professor i botanikk ved Leiden University. Siden da, har Holland dominert verden tulip markedet. Nå må du være svært ivrig etter å vite mer om disse flotte blomstene. Les videre for å få noen interessante fakta om tulipaner.
Fakta om Tulipaner
En botanisk klassifisering av tulipanen er som følger: Norge-Plantae, Division-Magnoliopsida, Class-Lilliopsida, Order-Liliales, Familie-Lilliaceae and Genus-Tulipa. Det er ca 3000 forskjellige kjente varianter av dyrket tulipaner. Hvert år blir milliarder av tulip varianter dyrket. Flertallet av tulipaner dyrkes og eksporteres fra Holland.
Tulipaner kommer i en rekke livlige farger som rødt, gul, oransje, lilla, rosa og bi-farger. En tulipan anlegg har typisk 2-6 blader, mens noen arter har opptil 12 blader. En gjennomsnittlig høyde på en tulipan plante varierer 10-70 centimeter. Generelt, tulipaner har én blomst per stilk. Imidlertid kan få arter har opptil fire blomster per stilk. Den tiltalende, fargerike, cup-blomster har tre kronblad og tre begerbladene. Det er seks petaloid tepals, markerte nær bunnen av blomst med mørkere tegninger.
Tulipaner er klassifisert i 15 timer på grunnlag av sesongen Bloom, foreldre og ulike floral egenskaper. Tulipaner er tilgjengelige innen november-mai og de har en levetid på 3-7 dager. Det finnes tre typer av tulipaner avhengig av tidspunktet for blomstringen, slik som tidlig blomstrende tulipanene, midseason blomstring tulipanene og sen blomstring tulipaner.
Tidlig blomstring tulipaner, blant annet Red Emperor, Waterlily, Greigii Tulipaner, blomstrer i mars og tidlig i april. Midseason blomstrende tulipaner, for eksempel Swan Wings Tulipaner, Parrot Tulipaner, Darwin hybrider, blomstrer i april og tidlig mai. Sen blomstring tulipaner som Rembrandt Tulipaner, frynsede Tulipaner blomst i mai måned.
For dyrking av tulip planter, en godt drenert, luftige, er loamy jord anbefales. De krever vanning etter planting under tidlig vår eller høst, så vel som før blomstrende og etter blomstringen. Tulip planter bør beskyttes fra små dyr, som ekorn, kaniner eller gophers.
Tulipaner er i en stor etterspørsel over hele verden. De brukes for å lage vakre buketter og for flotte blomsteroppsatser. De er en integrert del av dekorasjoner for noen spesielle anledninger som bryllup. Tulip er det nasjonale blomst av Tyrkia. Tulipan blomster skal være et tegn på en perfekt elsker, lidenskap, kjærlighet, erklæring av kjærlighet, romantikk, berømmelse, nestekjærlighet og drømmende.