Garden Planer og Designs

Hagearbeid er en levende kunstform som kan endres i henhold til din smak og design. Hvis du ikke er fornøyd med ditt valg av planter i år, kan du nesten bytte hele settet av planter eller deler av dem neste år. Bortsett fra å endre planter, planene hagen din også kunne endres i henhold til dine interesser og smak.
Tanken på en hage gir deg en visjon av blomster av forskjellige fargetoner, som inkluderer ville blomster, eksotiske planter, crotons, bregner, bushels av tomater og grønnsaker. Enten det er en grønnsakshage, urtehagen, eller en blomsterhage, må du ha en hage plan og design.
For eksempel, hvis du vil ha en blomst hage, velg et sted som gir deg god utsikt, enten fra din favoritt vinduet eller fra døren (foran eller bak). Plasseringen av hagen din bør motivere deg til hagen ofte og også tilbringe en gang i hagen. Årsaken er hagearbeid er et av de mest avslappende aktiviteter som det bidrar til å de-stress og slappe av etter en lang og slitsom uke. Få innsikt i de ulike hagen planer og tegninger.
Garden Planer og Tegninger
Selv innenfor minimum plass kan du ha en fargerik hage, forutsatt du har en god design plan. Har du hørt om begrepet vertikale hagearbeid? Dette anses som en løsning for å få konkret gårdsrom og dystre bygninger til liv ved å plante planter vertikalt på veggene. Mange statlige og ikke-statlige organisasjoner godta dette konseptet, som vertikale hagearbeid bringer grøntområder i byen og planter renser luften.
Container Garden
Selv om det ikke mye plass og du fortsatt ønsker å ha en hage, kan du prøve container hagearbeid. Dette er en av de mest favoriserte hagen planer, hvor plantene er dyrket i containere og potter i stedet for i bakken. Denne formen for hagen plan appellerer til mange og er praktisert hvor jorda er ikke bra eller uegnet for dyrking av planter. Du kan planlegge å holde container hage på verandaen, på taket eller trinn. You kan vokse dekorative planter, grønnsaker, urter og også små trær. Du kan også designe et dyreliv fristed for sommerfugler og kolibrier i din beholder hagen. På grunn av mobilitet av beholderne, denne formen for hagearbeid appellerer til mange kommende gartnere.
Knot Garden
En form for hagedesign som ble populær i England under regimet til dronning Elizabeth I var knuten hagen. Knot hager var populære hos de fleste av de engelske og franske hjem. Knuten Hagen er utformet som per mønsteret av et teppe eller en billedvev. Generelt, ville planen og utformingen av en knute Garden består av geometriske mønstre og korte sikring av eviggrønne urter. Det er lukket knop hager og åpne knuten hager. I en lukket knute hage, det er ikke adgang til inne hagen seksjonene. Rommet kan inneholde grus eller sand. Mens en åpen knute hage ville ha en sti og søte lukter urter som rosmarin, timian, lavendel eller salvie plantet innenfor kupé av geometriske figurer. Planlegging, utforming og opprettholde en knute hage er tidkrevende og langtekkelig.
Border Garden
Hvis du ønsker å ha en ramme for hagen din som også fungerer som et gjerde, må du ha en plan og design. Noen av grensa hagen planene inkluderer mix og match, måneskinn hagen, rose-grensen, rosa og lilla borden, og gule og grønne hagen. En ramme hage planen kan gjøres for å gi en attraktiv kontrast grensen til blomst hagen eller grønnsakshage. Annet, hvis du har stor plass, kan grensen hagen planen gjennomføres i midten av hagen. Noen av de blomstrende plantene som kan brukes til en kantlinje hage inkluderer Moonflower, Artemisia og japansk bregne.
Coastal Garden
Coastal hagearbeid er populær i de kystnære områdene. Hvis du må lage en vakker hage på en kystregionen, må du ha planter som vokser på sandbunn, og også kan tåle sjø vind. Hvis du planlegger for en hage for en strandferie huset, når du har valgt stedet, grensen hagen med laurbær hekken. Endene av hagen grensen kan være merket med koreanske Fir trær. Noen av blomstrende planter som er best egnet for kyst-hagene er Geranium, bitterbergknapp, floks og riddersporer.
Rock Garden
Alpine eller rock hager bruke steiner og steiner som grunnlaget og planter som vanligvis er dyrket er innfødt til steinete miljøer. The vesten kaller den japanske rock hagene Zen hager. Bonsai kan også bli innlemmet i en stein hage. Planlegg en rock hage på en naturlig skråning eller en terrasse. At det er god drenering for drenering av overflødig vann. Plan og design en rock hage som lett kan administreres og vedlikeholdes. Noen av plantesorter som gjør steinen hagen vakker er Snowcap rockcress, Chocolate chip, Burgund glød, Sea rosa, lilla perle, Blue klipp, Snø-i-sommer, gul is anlegg og mange flere.
Fairy Garden
Fairy hage er et tema hage. Mange foreldre ville elske å gjøre en eventyr hage for sine små. Når temaet og området for fairy hagen er bestemt, kan du utforme og planlegge hagen. En fe theme hage slipper løs fantasien til små barn hvor de kan rømme til dagdrømme feer and Pixies. Det er mange butikker som selger fe hageredskaper som fairy vindklokker, fairy fugl mater, fairy statuer, fontener fairy, fairy hytter og hus. Det er fairy lamper som fungerer på solenergi som lyser til langt på natt. Dette vil ta ens barn / barn til den fortryllende verden av feer. Noen få plantene som du vokser i en fe hage inkluderer Hollyhocks, Rosa roser, grønnsaker som erter, gulrøtter og cherrytomater, Revebjeller, Narcissus, Rosemary, Tulipaner osv. Pebbles og brostein kunne brukes til å bane vei inni fairy hagen.
Shade Garden
Generelt, hvis landskapet i hagen er lyssky, gjør mange av plantene ikke vokser godt. Men det er planter som trives godt i skyggen. Avhengig av graden skygge, kan du velge planter for å lage en skygge hage. Noen av de plantene som tilpasset skyggen hagen omfatter ulike nyanser av jul rose, Jacobs stige, Money plante, Toad liljer og japansk malt bregner. Revebjeller, Epimedium og geranier er de valgfrie planter egnet for en nyanse hage.
Seasonal Garden
Hvis du vil ha blomster og grønne hele året, plan for en sesongmessig hage. Når du har utformet ditt hagen, velger plantene du ønsker å vokse løpet hver sesong. Årsaken er, hvis du vil tulipaner som vårblomst, pærene må være plantet før utbruddet av vinteren. Planter som Dame's rakett, Lamb's ører, Delphinium, og Larkspur er noen av de plantene som blomstrer om sommeren. I høst, vokser planter som Ornamental løk, asiatisk lilje, Worm tre, Purple kornblomst, sibirsk iris og Creeping floks. Tulipaner, Stemorsblomster, Påskeliljer og Poppies ville blomstrer godt i våren. Før begynnelsen av en sesong, må du ha en idé om planter som du ønsker å vokse. En godt planlagt sesongbasert hagen ville ha blomster gjennom året. Du kan også velge et par eksotiske planter som orkidéer, bregner og bambus.
Vegetable Garden
Å ha en god grønnsakshage, planlegge i god tid. Velge nettsted for en grønnsakshage er av største viktighet. Velge et område, hvor det er rikelig med sollys. Også, at jorda kvaliteten og drenering systemet er bra. Unngå vind områder, fordi vinden kan bryte anlegget og gjøre jorden tørr. Mens planlegger en grønnsakshage, er det alltid bedre å ha en velholdt liten hage istedenfor et stort neglisjert en. Husk å gjerde grønnsakshagen å holde dyrene slik som hunder og kaniner ut. Et gjerde vil tjene som et espalier, hvis du planlegger å vokse tomat, erter og bønner. Det er alltid bedre å dyrke grønnsaker som familien elsker å spise. Men husk å anvende teknikken for vekstskifte.
Water Garden
En av de kommende trender de siste årene er vann hager eller vann hagearbeid. En vann hagen er ganske enkelt et basseng med vann hvor du kan ha vann planter og vann dyr som fisk. En vann hagen skal planlegges på grunnlag av størrelsen på plass, og også på evnen til å opprettholde vannet hagen. Hvis plassen er mindre, er det lurt å ha et lite basseng. Et basseng kan være en konkret rett eller en plastikk badekar fylt med vann. Du kunne legge funksjoner som fosser, rockwork, belysning, fontene og annet dammen tilbehør, ifølge tilgjengeligheten av plass og stilen på landskapet du har valgt. Noen av vannplanter regelmessig brukt er vannlilje, Brønnkarse og Lotus.
Hydroponics Garden
En annen hage plan som er på mote i dag, er hydroponics hagearbeid. Praksisen med voksende planter enten i et svært næringsrikt beriket og oksygenrikt vann er kjent som hydroponics hagearbeid. I hydroponics hagearbeid er vannet befruktet med vann løsning gjødsel og organisk materiale. Aztekerne, og inkaene brukte denne teknikken i oldtiden. Dag hydroponics hagearbeid er en teknikk som brukes i biologisk forskning. Hydroponics hagearbeid kits er tilgjengelig, hvis du planlegger å bygge en hydroponics hage. Noen av plantene som vokser i hydroponics hagen er Baby gulrøtter, kål, Broccoli, Green løk og mange blomstrende planter og urte planter.
Herb Garden
Vier en plass til å dyrke urter planter er kjent som urt hagearbeid. Nonner og munker dyrkede urte planter i middelalderen. Urter brukes til medisinske eller kulinariske formål. Noen av urtene dyrkes i en urte hage Persille, Sage, timian, Mint, Bay, Basil, Rue og Merian. I dag, mange av Ayurvedic helsesentrene har egen urte hager.
Garden Gartner
Garden landskapsarbeid er å utforme din hage eller foran hagen til huset for å gjøre en hagen. En av måtene å forbedre utsiktene av hagen din er ved landskapsarbeid. Anlagt hage legger til visuelle skjønnhet til huset ditt, og gir også en avkjølende effekt på utendørs levende plass. Garden landskapsarbeid er et hobby til mange, og en yrke til andre.
Landscape design vil gi deg et innblikk i hva landskapsarbeid handler om.