Hvordan Utrygghet kan Ruin et forhold

Tror du at du fortjener å bli elsket? Dette er et viktig element i en sunn og varig forhold. Mange mennesker sliter med følelser av selv-tvil og usikkerhet, men disse negative følelsene plage noen mer enn andre. Her er hvordan usikkerhet kan skade en potensielt godt forhold.
Utrygghet kan få deg overdrevent sjalu: Den minste snev av en forbindelse mellom signifikante andre, og noen andre kan kjøre deg til direkte beskyldninger mot dem. Det er ikke rettferdig å forvente ham eller henne til å stoppe all kommunikasjon med alle andre, og du bør ikke sammenligne deg selv til hver person som de kommer i kontakt med. De er med deg for en grunn, og du skal føle godt om det.
Det kan gjøre det vanskelig å åpne opp for partneren din: Noen føler at hvis de avslørte hvem de virkelig er på innsiden, de ville bli avvist. Det er alltid en risiko for at slikt skjer, men alle som ikke elsker deg for den du egentlig er bør være med deg uansett. Følelsesmessig intimitet er viktig i sunne relasjoner, og du er bare kjører den andre personen bort av ikke å la dem virkelig bli kjent med deg.
Klarering betydelige andre vanskelig når du er usikker: Tanker av din partner juks på deg eller forlater deg kan plage ditt sinn, og praktisk tortur deg. Det kan komme til det punktet hvor du tror de lyver til deg når de er ikke, og du kan gjøre feil antakelser om deres karakter basert på mistanke som er fullstendig uberettiget. Dette kan skade din partner, eller til og med gjøre dem sinte. Det er frustrerende å forsøke å være kjærlige og trofaste til noen som ikke tror ikke at du er oppriktig.
Å snakke negativt om deg selv, kan ta unna attraktivitet din: Usikkert folk noen ganger setter seg ned foran andre. Dette er et forsvar taktikk som de benytter for å beskytte seg mot andre mennesker sette dem ned. Det kan ganske enkelt være skjemmende, og det er lett å miste interessen for noen som ikke tror at de er interessante, gode, tiltalende, og behagelig unike.
Utrygghet kan gjøre det vanskelig for deg å akseptere kjærlighet fra andre: Det er veldig sårende når noen du bryr deg om ikke godtar du elsker. Hvis du avviser noen fordi du tror at du ikke er god nok for dem, gjør det vondt akkurat det samme som en annen grunn. De tror at du er spesiell og som du fortjener den kjærlighet og oppmerksomhet. Ta deres ord for det, og omfavne deres handlinger av kjærlighet.
Overvinne selv-tvil kan være veldig vanskelig, men du trenger ikke å gjøre det alene. Du kan snakke det ut og lære å elske deg selv. Når du forstår hva det betyr å elske deg selv, kan du elsker andre utrolig. Det er en stor faktor i å ha godt forhold av noen art. Tar skritt for å gi slipp på din usikkerhet, og omfavne hva kjærlighet har å tilby.