Typer Danser og annerledes Dancing Styles

Dans er en av de vakreste former for kunst som har vokst i sprang og grensene. Dans er ikke lenger bare et hobby, det er én av de mest lukrative yrker også! Dessuten er dans terapi veldig mye på moten disse dager ganske enkelt fordi opplevelsen av dans hjelper en person til å helbrede innenfra. Dans er en uttrykksform som hjelper en person til å oppdage en helt ny! De forskjellige typer danser og dansestiler som er utbredt over hele verden er en indikasjon på populariteten til denne kunstformen. Fra gamle dager til dato, har dans alltid vært utført for sosiale grunner eller for rent estetiske grunner. De ulike typer dans blir også betraktet som et underholdende måte å holde seg passe!
Hver danseformen har sin egen unike identitet. Hver dans er vakker i sin egen måte og har en annen appell til det. Hvert land har en særegen måte om dens dansestiler og disse danseformer har krysset grensen til å bli noen av de mest ettertraktede dansestiler til dato. La oss ta en titt på noen av de ulike typer danser og forskjellige danse stiler som eksisterer i dag.
Typer Danser og Ulike Dancing Styles:; Ballroom Dans:; The Ballroom dans er en av de mest underholdende og elite stiler av dans. I tidligere tider var Ballroom dans bare for den priviligerte klasse av mennesker. Denne stilen av partner dans oppstod i Tyskland, men er populær over hele verden. I dag har populariteten til Ballroom dans spredt til mange hjørner! Denne dansen har mange andre dansestiler. Det er mange dans teknikker som er utviklet spesielt i Amerika. The International Standard anerkjenner rundt 10 stiler som tilhører den kategorien av Ballroom dans der som den amerikanske stilen har få former som er forskjellige fra dem som følger under den internasjonale standarden.
Ulike stiler som tilhører International Standard:; Tango: Det gjør definitivt ta to til tango og denne dansen også tilhører den amerikanske Style kategorien. Som alle Ballroom dansere, har hannen til å gi ledelsen til det kvinnelige. De ulike flytter brukt alle gjøre dansen til å se enda vakrere til tilskuer. Denne internasjonale standarden varierer fra American Style gjelder bevegelse.
Waltz: The Waltz er danset til langsom beats og er en like vakker dans form. Vals dans er et av de langsomme og mest attraktive og rytmiske stilarter noensinne. Da danset av International Standard normer, er denne dansen utføres nærmere mot hverandre i forhold til den amerikanske Style.
Foxtrot: Foxtrot, som en dans stil, gir danser fleksibilitet til å kombinere den langsomme og raske bevegelser sammen. Dette sosiale dans var oppkalt etter skuespilleren Harry Fox.
Wienervals Denne stilen Ballroom dans er basert på den opprinnelige formen av vals dans. Det er mange versjoner av denne stilen av dans. Denne dansen oppsto i siste perioden av det 18. århundre.
Quickstep: Denne stilen tilhører International Style av Ballroom dans som oppsto i 1920-årene. Denne dansen har mange trinn med rask fart.
Cha-Cha-Cha: The Cha-cha-cha ganske enkelt kalt cha-cha er en type latinamerikansk dans som er veldig rytmisk i klagen sin. Denne dansen er energisk med langsomme bevegelser også.
Rumba: Dette sensuell dans er basert på treg hip bevegelse. Rumba tilhører den internasjonale standarden så vel som den amerikanske stilen. Denne dansen er kjent for skjønnhet trinnene som er samordnet på en langsom rytme.
Samba Denne vakre og energiske dans har også mange skjemaer. Trinnene kan variere i Samba som danset som per Ballroom stilen og den tradisjonelle stilen Samba.
Jive: Dette er enda en levende form for Ballroom dans. Denne dansen også blant dei fem dansene som tilhører den latinamerikanske danse stiler.
Paso Doble: Dette livlig dans er også en internasjonal Latin dans stil med mindre vekt på hip bevegelsen. Den grunnleggende strukturen i denne latinske dansen er basert på lyder og bevegelser som brukes i spansk tyrefekting.
Forskjellige typer danser som tilhører American Style:; Bolero: Denne typen dans stilen er i utgangspunktet tregt og har sin opprinnelse på Spania. Det kan danses utelukkende eller så jevn som et par.
Mambo: Mambo er et latinsk dans som gjør bruk av mange skritt som vurderes komplekse opprinnelse. Mambo også kjent som base av Salsa dans.
East Coast Swing Denne typen av partner dans er basert på Lindy Hop. Østkysten Swing dans inneholder mange enkle trinn som følger det grunnleggende om Lindy Hop.
Vals, Tango, Foxtrot, Cha-Cha, Rumba og Wiener vals også tilhører den amerikanske Style av danser.
Andre Stiler av Ballroom Dances:; Salsa: Salsa har base i områder av Cuba og Puerto Rico og Latin-Amerika. Denne partneren dans er en veldig sensuell skjema som er kjent for flørtende og livlige trinn. Mens danse salsa, kan par selv utfører på ett sted, uten reiser over hele gulvet. Dansen trinnene i denne meget vakre danseshow mange påvirkninger fra andre danser som Mambo, Changui, Palo, Rumba osv. Det er mange andre ulike former for Salsa som cubansk, New York-stil, colombianske stil og Los Angeles stil.
Merengue: Denne type dans krever partnere for å være sammen i en tett posisjon. Trinnene er ofte i sirkulære bevegelser eller bort fra hverandre i en sideveis mote. Det er mange intrikate trinn til denne dansen. De ulike håndtakene er en indikasjon på det samme.
Bachata: Dette er en romantisk stil med dans som finner sin opprinnelse i Den dominikanske republikk. The Bachata er på tilsvarende linjer i Merengue.
Lambada: Sexy og stilfulle Lambada en brasiliansk dans som er utført i partnere eller grupper. Denne dansen var spesielt i søkelyset på grunn av den berømte banen "Lambada" av en musikk-gruppe, "Kaoma '.
Polka: Dette er en stil av dans som også refererer til en type musikk. Polkaen er en rask dans, som også er til stede i ulike stiler.
Hustle: kjas utføres som et Ballroom dans og er meget populær i nattklubbene også. The Hustle var spesielt populært på grunn av filmen, «Saturday Night Fever", der man kunne merke til to typer av denne danseformen.
Swing Dance: The Swing dansestilen oppsto i 1920 - 1930. Det er mange versjoner av Swing dans som Lindy Hop, Jitterbug, Boogie Woogie, West Coast Swing, rock and Roll etc. Rock 'n' Roll er en veldig sporty form for dans som er svært populær også. Boogie Woogie er en annen dans stil som ses hovedsakelig i Europa. Dette dans er også sett i konkurranser.
Ballett Dans:; The Ballet dans er en veldig vakker form for dans med en formell utseende. Denne dansen ble utviklet i Frankrike og Russland. Det er mange ballett skoler rundt om i verden som lærer alt om de forskjellige tekniske terminologies i forhold til klassisk ballett. Den klassiske Ballet er den mest formelle stilen til ballett. Bortsett fra dette, er det den neoklassiske ballett og moderne ballett.
Breakdance:; Michael Jackson popularisert Breakdance til en stor grad. Breakdance er faktisk en form for street dans som var en del av hip-hop kulturen. De mange filmer basert på Breakdance er også en indikasjon av sin popularitet. Breakdance er forholdsvis en mannlig dominerte type dans stil. Denne typen dans er karakterisert med den typiske 'slagene' mellom gruppene. The 'Downrock "og" Freeze "er noen av de typiske former for Breakdance. De ulike klesstiler brukes mens du utfører Breakdance er en særegen del av denne form for dans.
Hip Hop Dance:; Denne stilen er faktisk en street dance stilen, og er en kombinasjon av dansetrinn kombinert med massevis av attitude, samt fargerik Dancewear. I de tidlige dager var dette stilen generelt sett i bryte og derfra, kunne vitne mange nyvinninger i denne dansestilen. Det finnes flere andre stiler som brukes med hip-hop dance, som inkluderer popping og locking. Hip hop-antrekk må være valgt med omhu, noe som bidrar til å legge til den generelle appellen til danseformen.
Steg Dans:; Denne kategorien inkluderer danser som gjør bruk av fotarbeid. Disse typer dans generelt krever en å ha en rigid holdning med mer bevegelse av føttene. Step danser er i utgangspunktet sosiale danser. Et godt eksempel på dette dansen ville være irsk dans.
Trykk Dance:; Trykk dans er en svært populær form for dans. Her legges det vekt på bevegelser av føttene og skritt som skaper en tappe lyd. Denne dansen finner sin opprinnelse i USA. Å peke Lyden skyldes tilstedeværelsen av metallplater på såler i skoene.
Flamenco Dans:, The Flamenco dans og musikk er veldig mye en stor del av kulturen i Spania. Den vakre sangene spilles en viktig rolle på denne type dans stil. Denne vakre stilen er også spesielt merkbart på grunn av den flotte kostymer. Musikken inneholder alltid Flamenco gitaren.
Fandango:; Denne dansestilen er en av de viktigste danser i Portugal. Det innebærer å peke på føttene og raske endringer av stillingen. Dette er en folkedans, som har sitt opphav i Sør-Spania. Men det er mange teorier om opprinnelsen av det samme.
Jazz Dance:; Jazz dans finner sin opprinnelse i det afroamerikanske kulturen. Fra gamle dager til dato, det er mange påvirkninger som har lagt en variasjon til denne danseformen. Man kan se mange overlappende av trinnene i jazz dans, noe som ligner diverse andre stiler. Den vanlige fremgangsmåten på Jazz dans er ballen endringen, pivot trinn, tåa stige, piruetter, Jazz gange etc. Jazz dans er i utgangspunktet en energisk form det er like grasiøs måte som andre danser. Denne typen dans kan også innlemme ulike stiler.
Folk Dance:; Folk danser alltid utføres i grupper på sosiale arrangementer. Dette betyr ikke at danserne må være profesjonelt trente. En folkelig dans kan forsøkes av alle typer vanlige folk. Hvert land og region har sin egen unike stil folkedans. Det finnes ulike former for folkedans man kan se over hele verden. Fra energiske indiske folk danser til den skotske Country danser, folk danser har sin egen skjønnhet og sjarm.
Modern Dance:; Moderne dans innebærer bruk mange dansetrinn som er uvanlig og ofte tolke et dansere følelser og stemninger. Danseren i dette tilfellet utfører typisk på bare føtter. I moderne dans, det er ikke bare den koreografien som snakker om følelser som skal formidles. Belysningen, kostymer og rekvisitter brukes med stor kreativitet for å skape interessante og uvanlige dansesekvenser.
Country / Western Dances:; Disse typer dans fremføres på countrymusikk. Disse sosiale danser følger typiske mønsteret der mannlige fører i dansen og partneren følger. Derfor omfatter denne danse stilen både, partneren og den gruppen danser. Landet / western danser, som er partner, inkluderer Two Step, Vals, Polka, Cotton Eyed Joe etc. Gruppa danser inkluderer Line dance, the Square dance, tradisjonelle Square dance, moderne vestlige kvadrat dans etc.
Contra Dance:; Denne dansen er en form for folkedans. Her parene må danse i to linjer. Disse par må også møte hverandre. Det finnes ulike sekvenser, som par må utføre. Denne sosiale dansen er en veldig morsom form og også veldig lett å lære.
Belly Dance:; Det er mange teorier om opphavet til denne formen for dans. Noen sier denne dansen sin opprinnelse i oldtidens Øvre Egypt var så få si sin grunnleggende ble utviklet i Usbekistan og deretter ble gitt videre til India. Magedans er mer spesielt danset på nattklubber, er nå også fremstår som en ny måte å være passe, spesielt for damene! De grunnleggende trinnene involverer bruk av sirkulære bevegelser av hoftene med en hale på skuldre. Magedans ville kreve en til å være veldig fleksible. Kostymene er ganske fet for damene. Dette er ofte kombinert med ansiktet slør og hip belter.
Tradisjonell indisk Dances:: India er et land med flott blanding av kulturer, som vitne i den store variasjonen av danser som kan variere fra folkemusikk til klassisk stil. Den indiske dansene alle varierer i henhold til regionen den kommer fra, og hver har en distinkt stil fra trappen til slags kostymer slitt. Dessuten, disse dansene også representerer en bestemt kultur. Trinnene HKS er en streng stil som er etterfulgt av alle studentene. Improvisasjoner kommet inn senere. Dansen gjør også bruk av "Natya 'eller handle å skildre historien blir fortalt. Mange av dansene er basert på religiøse mytologier.
Kathak:; Kathak er preget med den raske fotarbeid og de mange tallrike "chakkars" eller spinner som brukes i komposisjoner. Denne dansen stammer fra den nordlige delen av India. Navnet er faktisk et Sanskrit ord som betyr katha-å fortelle en historie. Kathak, som alle andre tradisjonsrike danser fra India følger mønsteret der Guru passerer på kunnskap til student, også kjent som "shishya '. Kathak foretas også i forskjellige stiler eller Gharanas, som Lucknow Gharana, Jaipur Gharana, Rajgarh Gharana og Banaras Gharana. I dag, med populariteten til fusion er Kathak brukes i kombinasjon med moderne trinn for å skape en fin blanding av vakre komposisjoner!
Kathakali:; Hovedfunksjonen om Kathakali er slående kostymer og sminke. Dette er en form for dans drama med utspring i det sørlige delstaten Kerela. Sminke som brukes er en av de mest interessante funksjonene i denne dansen. Dette er en forseggjort prosedyre, som er kombinert med en stor hodeplagg.
Mohiniattam:; Denne dansen har sitt opphav i Kerela. En svært grasiøs dans er ytelsen i dette tilfellet generelt solo og i hovedsak av kvinner. Denne type dans omfatter svært rytmiske bevegelser med forseggjort mudras. Mudras blir håndbevegelser brukes til å uttrykke et bestemt mening.
Bharatnatyam:, En av de populære danser i India, sammen med Kathak har Bharatnatyam dans sitt opphav i Tamil Nadu. Denne dansen bruker base av historiefortelling kombinert med rene dansen bevegelser. Dansen er også ulike på grunn av den spesielle stiler av kle og sminke. Opprinnelsen til denne dansen gå tilbake til Natya Shastra. I gamle dager var denne dansen bare utføres av Devdasis. Men i nyere tid, er denne dansen ikke bare populært i India, den har reist over hele verden også.
Odissi:; Denne typen klassisk dans er også blant de mest populære typer dans sett i Norge i dag. Denne klassiske dansen har sitt opphav i Orissa, India og kan skilles fra andre stilarter av indisk dans på grunn av spesielle bevegelser av kroppen. Som alle andre former for klassisk indisk dans er kunnskapen videre fra lærer til student (sikh-guruen Shishya).
Kuchipudi:; Denne klassiske indiske dansen har sine røtter i Andhra Pradesh. Danset på tonene av karnatisk musikk, i dans også stadig mer populært utenfor India. Stilen kan være litt lik Bharatnatyam, men det er mange unike trinn som tilhører rent til denne dansen.
Manipuri:; manipuri er ganske forskjellig fra andre former for indisk dans i forhold til kostyme samt dansetrinn. Danseren bruker subtile bevegelser og kostymer er ganske forskjellige i utseende. I utgangspunktet, bruker en danser mange rytmiske bevegelser som gir et veldig mykt utseende totalt. Den kostyme kan skilles lett skyldes stive sylindriske skjørtet.
Sattriya:; Dette tradisjonelle stilen dans stammer fra Assam. Denne stilen av dansen var opprettelsen av Sankardeva. Per postene, utført sine observert bare hanner denne dansen stilen. Opprinnelige, var det en forsinkelse i inkludering av denne stilen av dans som tradisjonell indisk dans. Men etter 2000, fikk den anerkjennelse av Sangeet Natak Academy.
Noen av Popular Folk Dances i India:; Bhangra:; En svært livlig dans, den Bhangra har sin opprinnelse i Punjab. Den energiske bevegelser, særlig av mennene, ledsaget av bankende av trommene er et syn å se! Kostymene er fargerike og legge til livligheten i atmosfæren. Bhangra musikk og dans er nå innarbeidet også i pop musikk og har spredt seg til mange områder rundt om i verden.
Lavani:; Dette folkedans er veldig populær og var først sett i løpet av Peshwa regelen. Denne dansen er ledsaget av typiske musikk der ledningen danser er ledsaget av en gruppe andre dansere i bakgrunnen. Denne dansen har sitt opphav i Maharashtra.
Garba:; Denne indisk dans er ofte sammenlignes sosiale danser som er sett i Vesten. Garba danses på en sirkulær format blant gruppene og har sitt opphav i Gujarat. Som alle andre indiske klassiske dans, i dans fremført også for religiøse formål. I moderne tider, ser Garba også påvirkninger fra Raas-annen tradisjonell dans. The Dandiya Raas er svært populær og utføres med stokker.
Dekhni:; Dekhni er en av de populære folkedanser Goa. Denne dansen har en interessant kombinasjon av vestlig og indisk musikk og er alltid sentrert på en pike. Temaet er basert på en jente som ønsker å krysse elva og behov for å overtale skuddermannen å hjelpe henne krysse samme. De andre danserne bære små tent leire lamper.
Bollywood Dance:; The Indian filmindustrien Bollywood er kjent for sin inkludering av sangen og dans rutine i alle filmene. Form gamle dager til nå, og det har vært en massiv endring i stiler som presenteres. Dansene i gamle dagene var subtile og ofte inkorporert folkedans også. Imidlertid i nyere tid, kvinner spesielt har fått dristig utseende og det er inkluderingen av diskotek sekvenser og skritt som er veldig typisk for Bollywood. Craze for dette sangen og dans rutine er slik at det er spesielle viser designet for fansen utlandet slik at de kan få et glimt av deres favoritt stjernene grooving til alle hit numre!
Dette var et glimt av alle typer danser og forskjellige dans stiler som er utført over hele verden. Det er interessant å merke seg de ulike variasjoner og stiler, og til en danser, grensene er uendelige! Dance handler om finne en uttrykksform og nyter til fulle. Dance dermed hjelpe folk til å krysse barrierer uten å bekymre språk eller kultur!