Vennskap - The Greatest Miracle of All

Dagens verden er komplisert, for å si det mildt. Land i krig med hverandre, en konstant trussel om terrorisme, global økonomisk uro, uro, moralsk og etisk kamper i vår rettssalene, oppvarmet politiske debatter i våre skoler, våre kirker, våre arbeidsplasser, og til og med våre hjem. Det virker som hver dag på nyhetene bare holder får verre og verre.
I møte med fortvilelse og desillusjon, mange slår til dårlige vaner å distrahere dem - dop, drikking, gambling, pornografi, overspising, eller noe som vil gi dem noen midlertidig lindring og tar tankene bort fra hva som skjer i den virkelige verden. Men nøkkelordet i den uttalelsen er ordet midlertidig. For en permanent løsning for å lette spenningen og berolige tøffe farvann i verden, kan du ikke slå støtte og oppmuntring fra en venn.
Vennskap er en av de mest grunnleggende, mest essensielle menneskelige erfaringer. Alle de store religionene i verden har beskrevet betydningen av vennskap, fra den gresk-romerske historien om vennskapet med Pylades og Orestes, til historien om David og Jonathan i Abrahams religioner. I Bibelen, Jesus sa: Ingen har større kjærlighet mann enn denne at han setter sitt liv for sine venner. Diskusjoner og analyser av vennskap er inkludert i mange disipliner, som sosiologi, filosofi, antropologi, psykologi, og til og med zoologi.
Ideen om vennskap består av en grunnleggende forståelse mellom mennesker, med en kompleks rekke følelser - felles interesser, hengivenhet og aktelse, respekt, og evnen til å tilby hjelp eller tjeneste for andre i tider med nød. Venner er glad for å se hverandre og velkommen mulighet til å tilbringe tid sammen. Noen venner utveksle råd med hverandre, og noen utveksle oppskrifter, bøker, filmer, og hobbyer, og noen utveksle vitser, noen utveksle e-post og brev. Venner hjelper hverandre i tider med problemer og juble med hverandre i tider med glede og spenning. For mange mennesker, er vennskap en forseggjort, pågående dans av å holde ting like og holde kontakten, for andre, er vennskap så enkelt som bare å vite at du har noen du kan stole på å alltid være der for deg.
Venner - virkelige venner - er ærlige, støttende, oppmuntrende, empatisk, og kjærlig. De bryr seg ikke om hvor mye penger du har, hvor du jobber, hva slags bakgrunn du kommer fra, eller hva du vil kunne gjøre for dem. En populær anonyme sitatet gir en veldig god definisjon av verdien av en sann venn: Penger kan gjøre deg rik, men en ekte venn gjør deg rik. Mange kjente forfattere og poeter har forklart om verdien av vennskap:
En venn er en som kjenner oss, men elsker oss likevel. - Fr. Jerome Cummings
Hva er en venn? En enkelt sjel bolig i to legemer. - Aristoteles
Vennskap multipliserer det gode i livet, og deler den onde. - Baltasar Gracian (1647)
En ekte venn er en som går i når resten av verden går ut. - Walter Winchell
Din venn er dine behov besvart. - Kahil Gibran
Den store poeten Robert Louis Stevenson sa: En venn er en gave du gir deg selv. Og Marlene Dietrich legges til at følelser: Det er de du kan ringe opp på 4:00 som virkelig betyr noe. De gangene vi lever i nå er sikkert bevise at uttalelsen til å være sant. Med den usikre fremtidige og pågående strid i verden, den største mirakel du kan oppleve er å ha en ekte venn som alltid vil være der, uansett hva - en venn som du kan ringe opp på 4:00 hvis du må.