Typer av Evergreen trær

I motsetning til løvfellende trær som mister sine blader, eviggrønne trær beholde sin blader hele året. Å være mer presis, eviggrønne trær er grønt hele året, uavhengig av sesong. Evergreen trær beholder bladene til noen måneder til mange år. I det tidligere tilfellet, er nye blader blitt som de gamle skjulet, mens i senere tilfelle, er de originale bladene beholdes, enten for et par år eller tredve år (f.eks Welwitschia).
Evergreen trær har endret blader som hjelper til å bevare tapet av fuktighet og trives under ekstreme forhold. For eksempel, de fleste eviggrønne trær har blader som er nåleformet og voks belagte. Disse bladene gir også isolasjon og spiller en viktig rolle i å beskytte stammen og grenene fra sol og frost. Men det er også noen evergreens med brede blader.
Evergreen trær trives bedre i visse temperaturer og værforhold. Dette er grunnen til at de er mer utbredt i tropiske regioner, sammenlignet med temperert klima. Skjønt, kan evergreens tåler kulde, klimatiske forhold, de er sjeldne i de polare strøk av verden.
Typer av Evergreen trær
Evergreen trær, på grunn av sin rike estetisk verdi, er mest foretrukne for bruk i landskap utforming og som skygge hageplanter og prydplanter. Siden de fleste eviggrønne trær er flerårige planter, de er også brukt i rock hager. Det finnes mange typer eviggrønne planter, hvorav noen er listet nedenfor.
Cypress: Cypress, på grunn av sin myke, myke tekstur og symmetrisk form, er en av de mest populære eviggrønne trær i USA. Det er tørke-tolerant og vokser ca 3-4 meter per år. Det er lett å beskjære og viser stor omstillingsevne. Cypress er mest brukt for å skape personvern hekker og grenser rundt eiendommen. For bedre vekst og utvikling, plante cypress holde en 6 meter avstand mellom to trær.
Eucalyptus: Eucalyptus er en annen populær eviggrønt tre, som vokser til en maksimal høyde på seks meter per år. Nesten alle arter av eukalyptus er skadedyr og motstandsdyktig mot tørke. De bjeffer og blader av eukalyptus er aromatisk og kan brukes som en frastøtende for insekter og skadedyr. Eucalyptus treet er et godt alternativ for å gi skygge og kan plantes overalt som per enkelhets skyld.
Furu: Det er om lag 115 arter av furu. Denne eviggrønne treet vokser ca 3-4 meter per år. Skjønt, furutrær er motstandsdyktig mot tørke, kan de enten være tolerant eller intolerant for frost. Mange foretrekker å vokse furutrær som prydplanter, hovedsakelig på grunn av deres nåleformet bladene.
Thuja: Thuja er den raskest voksende eviggrønne treet i verden. Den vokser ca 3-5 meter per år, når den blir etablert. En stor fordel med voksende Thuja er at det er skadedyr og motstandsdyktig mot tørke. Det kan tilpasses til alle miljømessige forhold. Hold en 5-6 meter gap mellom to trær, når planting Thuja. Den Thuja planten kan brukes som en vind-skjerm eller et privatliv hekk.
Vel! Dette er noen av de vanligste vokst eviggrønne trær. Det er mange andre eviggrønne trær som blir brukt i landskapsforming, noen av disse er gran, seder, gran, juletre og lønn. Plant eviggrønne trær der det er nok sollys og vann som per kravet til plantearter. Mens planting eviggrønne trær, sørg for at du holder nok plass fra de andre ikke-eviggrønne trær (hvis noen). Siden evergreens gjøre jorden sur, kan de drepe de plantene som er plantet nær dem.