Solar Pond Pump

Å ha en vann-komponent, enten en liten dam eller en fontene alltid forsterker skjønnheten i et landskap design. Men som hagedammer er stillestående kunstige vannforekomster uten naturlig vannkilden, er regelmessig renhold obligatorisk for å opprettholde dammen vannet. Ellers vil overvekst av alger og mose forekommer over en periode, snu dammen vannet grønt og møkkete. I en slik situasjon, oppstår utarming av oksygen, fører til kvelning og død av dammen innbyggere, inkludert fisker og frosker.
En dam pumpe er det beste alternativet for å opprettholde kvaliteten på dammen vann. Det hjelper i sirkulerende og lufting dammen vannet, og dermed hindre veksten av uønsket vegetasjon. Likevel er det viktigste problemet angår dem driftskostnader. En elektrisk dam pumpen er svært kostbart å vedlikeholde. Derfor, i nyere tid, er flertallet av amatører optisk for soldrevne dam pumper.
Solar Powered Pond Pump: Working
En solfanger dammen pumpe, som navnet betyr, betjenes ved hjelp av solenergi. I likhet med den konvensjonelle dammen pumpene, er det to typer av solcelledrevne dammen pumper, nemlig, eksterne dam pumpe og neddykking dam pumpe. I førstnevnte type, er pumpen montert utenfor dammen, mens i den sistnevnte typen, solens dammen pumpens funksjoner, mens resterende under vann. En ekstern dam pumpe er bråkete, mens det er ingen problem for støy i tilfelle av en nedsenking type pumpe.
Snakker om gjennomførbarheten av solenergi tjern pumper, er en ekstern pumpe egnet for middels til store dammer med mer enn 1000 liter vann, mens en under vann pumpe er best egnet for små landskap dammer med mindre enn 1000 liter vann. Størrelsen på pumpene er merket i form av liter per time (GPH) eller hestekrefter (HP). Vanligvis er små tjern pumper merket i GPH, mens større størrelse pumper er merket i HP.
Hvis du planlegger å kjøpe en solcelledrevet dam pumpe, først bestemme størrelsen på pumpen etter vann kapasiteten på landskapet dammen. Du kan se produsentens referanse retningslinjer om størrelsen på pumpen med referanse til dammen. Når du velger en solar dam pumpe, kan du velge flere nye funksjoner for å legge naturskjønnhet til landskapet og å øke pumpens ytelse. Du kan innlemme fossefall, fontener, vann spray, bekker og vann filtre.
Solar Powered Pond Pump: Fordeler og ulemper
I tilfelle en elektrisk solenergi dam pumpe, opererer ekstra funksjoner bruker mer strøm. Svært ofte, må man tenke over når du installerer ekstra tilbehør, som skulpturer. Som en solar dam pumpen kjøres med hjelp av solenergi, er det miljøvennlig og kostnadseffektiv. Selv om den første installasjonen kostnaden er dyrt, er en solenergi tjern pumpe energieffektive for langsiktig drift. En annen fordel med en solenergi dam pumpe er sikker drift. Som strøm ikke er involvert, er det ingen sjanse for kortslutning eller andre farer.
En av de store ulempene med solcelledrevne dammen pumper er at solcellepanelet skal installeres i solfylte områder for høsting solenergi. Vurderer dette, er bruken av solenergi tjern pumper begrenset til varmere land, hvor det er optimal sollys. Dessuten er utfallet av om pumpen fungerer effektivt eller ikke direkte proporsjonal med mengden solenergi høstet av panelet på den aktuelle dagen. Derfor kan du ikke stole på en solar dammen pumpe på en overskyet eller regnværsdag. For å kjøre solar dammen pumpen kontinuerlig, er installasjon av backup batterier eller annen kontroll utstyr er nødvendig.