Betong Vs Asfalt Driveway

Et godt utformet og riktig konstruert oppkjørselen kan forbedre skjønnheten i dine lokaler. Selv om bygging av innkjørsler er gjort bedre av fagfolk, er det alltid bedre å dele ideer og krav med dem. Det samme gjelder ved valg av rydder materialet, som er en svært viktig del av oppkjørselen. Det finnes mange typer rydder materiale, men betong og asfalt er det mest aksepterte seg. Begge har sine egne fordeler og ulemper. Men du må bestemme den rette for din oppkjørselen som pr klimaet i din region, og dine interesser og budsjett.
Valg av Banet materiale for Innkjørsler
Det finnes mange typer banet materiale tilgjengelig for innkjørsler, men du må velge en som er best egnet for deg. Mens de bestemmer seg retten rydder materialet, må du ta hensyn til, landskapsforming, klimaet i din region, på vedlikehold og pleie kostnader, og kostnadene. Materialet du velger må gel med landskapet design, som innkjørsler kan være en viktig del av landskapet. Mens noen rydder materialer er best egnet for områder med kaldt klima, er noen andre ment for varme steder. Noen rydder materialer kan brukes i nesten alle steder, men i henhold til omgivelsene.
Derfor må du kjenne til fordeler og ulemper, og alle andre detaljer om disse materialene før du velger den rette. Siden asfalt og betong er de mest vanlige og populære innkjørsler, skal vi ta en titt på de forskjellige aspekter av betong vs asfalt oppkjørsler. Mens konkrete innkjørsler er laget i plasstøpt betong over en skikkelig sub-base, er asfalt primært små stein partikler blandet med petroleum. Hot asfalt er spredt i lag (4 til 8 inches dyp) ved hjelp av en rydder maskin, og en tung rull komprimerer den til å lage en glatt sort overflate. Nå skal vi gå gjennom ulike sider av betong vs asfalt oppkjørsler i detalj.
Visual Aspekter
Det er en vanlig misforståelse at asfalt innkjørsler kan bare være svart og betong innkjørsler er alltid off-white i fargen. Begge kan være farget i ulike farger ved å bruke andre materialer og noen teknikker. Mens, kan visse farger ikke oppnås ved asfalt, alternativene er mer i betong. Stained og stemplet betong er svært populært i dag. Det er en risiko for frakter olje flekker til huset for dem som bruker asfalt innkjørsler, som faktisk utgivelser oljer. Selv om det kan være noen oljeflekker i betong innkjørsler, alle andre flekker kan lett sees i dette materialet, som det er lys i fargen i forhold til asfalt.
Bekjempelse Klima
Det er et velkjent faktum at asfalt er mer egnet for boliger i kalde regioner, fordi varmt klima kan gjøre materialet mykt, og dette kan gjøre den utsatt for sprekker og hull. I motsetning til asfalt innkjørsler, er konkrete innkjørsler egnet for varmt klima som det er motstandsdyktig mot høye temperaturer. Men i tilfelle kalde regioner, må man passe på å fylle bunnen av konkrete oppkjørselen med kompakt grus. Telehiv kan bevise ødeleggende for konkrete innkjørsler dersom foten ikke er riktig konstruert. Videre kan bruk av salt på betong oppkjørsler å smelte isen også skade oppkjørselen.
Installasjon Kostnader og vedlikehold
I forhold til asfalt innkjørsler, koste konkrete seg rundt 45% mer. Dette er grunnen til at asfalten blir mer utbredt enn betong seg. Men, kan opprettholdelse av asfalt være mer, som det må lagres, hver tredje til femte år. Selv om tetting og asfalt oppkjørselen reparasjon kan gjøres av hus selv, tar det minst fire dager å bli tørr. Den første forsegling bør bare gjøres etter ni til ti måneder av installasjonen av asfalt oppkjørselen. Ellers materialet kan bli myk og få ødelagt lett. Derfor, sammenlignet med en asfalt oppkjørselen, kan de konkrete seg anses som tilnærmet vedlikeholdsfritt. Hvis skikkelig vedlikeholdt og forseglet, kan asfalt innkjørsler vare i en periode på rundt tretti år, og betong innkjørsler kan vare i rundt femti år. Dårlig vedlikehold kan redusere levetiden på asfalt innkjørsler til en kort periode på fem år. Du kan til og forsegle en konkret innkjørsel til å forbedre sin levetid.
Nå, som du kjenner de ulike fasetter av betong vs asfalt innkjørsler, kan du bestemme riktig banet materiale for oppkjørselen din, noe som kan forsterke skjønnheten i ditt landskap og hus.