Asbest takplater

Asbest ble mye brukt til å lage fliser tidligere på grunn av sin varierte og nyttige egenskaper. Asbest er varme, brann samt kjemisk resistente og også svært slitesterk. Og dermed, flisene som inneholder asbest er også slitesterke, sterk og motstandsdyktig mot slitasje, varme samt syrer og alkalier. Til tross for alle fordelene, er asbest ikke lenger benyttes i dag som det ble funnet at asbest inneholder kreftfremkallende elementer. Asbest er også forbudt i noen steder å forebygge helserisiko. La oss vite om asbest himlingsplater i detalj.
Asbest takplater
Du må ha hørt at det å leve i et hjem med asbest himlingsplater betyr ikke at du alltid kjører en høy risiko for eksponering for skadelig materiale. Asbest fibrene er innebygd i himlingsplater og dermed er det ingen kontinuerlig risiko. Du bør også vite at asbest i takplate er ikke like skadelig som i annet materiale. Faren ligger bare hvis flisene er brutt eller er i skadet tilstand.
Farer av asbest i tak Fliser
Selv om asbest fiber er fast forankret i fliser, etter noen år blir de sprø. Når flisene er fjernet under oppussing, asbest partikler inn i luften og forurenser den. Når denne luften pustes inn av folk, står de overfor helseproblemer. Asbest eksponering kan forårsake mesothelioma, dvs. en type kreft. Noen ganger, kan de ørsmå partiklene også blande seg med luften mens bore et hull i taket for belysning inventar. Les videre for å vite mer om Mesothelioma Cancer.
Hvordan ser du om Asbest takplater
Utgangspunktet, må du finne ut om ditt hjem har asbest fliser. Det er også fasiliteter for å sikre om materialet som brukes er asbest eller ikke. Det er visse tegn på at du må se opp for, for å sjekke om hjemmelaget inneholder asbest fliser. For eksempel, hvis huset ble bygd 30-50 år tilbake, har det større sjanser for å inneholde asbest fliser. Noen ganger er asbest himlingsplater sprakk, og du kan se pulveraktig stoff som strømmer ut fra det.
Forholdsregler må tas
En av måtene å forebygge helserisiko er, å dekke asbest fliser med ikke-asbest inneholder fliser. Du kan sette et lag av tørr veggen over asbest himlingsplater å hindre forurensning av luft på grunn av asbest. Men, hvis du finner at himlingsplater er sprukket, det er ingen annet alternativ enn å erstatte dem. Du kan til og med fjerne og erstatte asbest fliser selv. Men, må man være ekstremt forsiktig når du fjerner asbest fliser. Les videre for å vite mer om asbest fliser fjerning tips.
I verste fall, hvis du finner asbest himlingsplater i en alvorlig skadet tilstand, må du straks ringe en profesjonell og få dem erstattet. På enkelte områder, er det lover som gjør det obligatorisk for folk å ansette fagfolk mens håndtere asbest fliser. I slike tilfeller vil du være avhengig av profesjonell hjelp.
Hvis du finner ut at ditt hjem inneholder asbest himlingsplater, er det tilrådelig å fjerne dem så snart som mulig. Selv om det kanskje ikke en umiddelbar fare, kan det være en helserisiko før eller senere. Det er bedre du gjør unna med asbest himlingsplater.