Gratis Kayak Building Plans - Hvordan bygge en kajakk

Bygge en kajakk i hjemmet er langt mer gjennomførbart enn å kjøpe en fra markedet. Det er mulig å bygge sterke og solide kajakker med hjelp av ulike materialer. Kajakker kan bygges av tre og glassfiber. De fleste av spesialbygde kajakker er laget av tre, mens glassfiber brukes til kommersiell kajakk bygging.
Hva er en kajakk?; En kajakk er en liten båt, tradisjonelt brukt av innfødte samfunn i sub-arktiske regionen. The aleutiske, Eskimo og Aino samfunn brukt denne i motorisert båt for jakt hval og fiske. Båten har plass til 1-2 personer, eller i høyden tre. Selv om moderne design har blitt utviklet, er padling fortsatt betyr for å drive en kajakk. Det finnes et stort utvalg av kajakker tilgjengelig i dag. Disse blir brukt til militære formål, rekreasjon og elverafting. La oss forstå hvordan å lage en kajakk med hjelp av følgende teknikker.
Hvordan bygge en kajakk, Tradisjonelt kajakken bygget av inuittene på Grønland og baidarka konstruert av aleutiske folket, var av "hud-on-frame 'type. Disse båtene ble bygget med hjelp av drivved og forsegle ligament. Whale barder ble også brukt som et alternativ til å forsegle leddbånd. Selv om tre er fortsatt en integrert del av dagens kajakker, segl ligament eller hval barder benyttes ikke lenger for bygging. I dag, stoffer som epoksy, blir brukt som lim og glassfiber brukes som en forsterkning. Glassfiber reduserer vekten av båten, og gjør det enkelt å bruke. Det gjør også båten solid. Kajakkene er bygd av visse metoder som den "Stitch & Glue", "Strip bygget ',' Skin på Frame", osv. "Roto Støpt 'og' Glassfiber 'metoder er mer forretningsmessig karakter.
Instruksjoner på Kayak Building, Kajakker kan bygges ved hjelp av følgende tre metoder.
Huden på Ramme; Huden på rammen metode, som også er kjent som "tre og seilduk 'teknikk, ble brukt av inuitter og aleutiske samfunn. I denne metoden, er rammen generelt bygget i aluminium og huden er laget av nylon eller lerret. I noen tilfeller kan kryssfiner også brukes i stedet for aluminium.
Strip Bygget; Teknikken er kjent under forskjellige navn som 'trestrimler', 'sedertre stripe' eller 'tre-stripen epoxy'. Tre, glassfiber og epoxy brukes til å bygge kajakken. Kantene av lys trevirke er limt sammen til den grunnleggende strukturen i båten. Glassfiber er deretter brukt til å dekke kajakken sammen med epoxy for å gi den en siste finishen. Kajakken kan gis et kunstnerisk ut med hjelp av forskjellige mønstre av tre.
Stitch & Glue; Sømmen & lim teknikken er også kjent som "halser og tape"-metoden med å bygge kajakker. I denne metoden, er rammen av båten beredt fra flate paneler av kryssfiner. Panelene er sydd sammen ved hjelp av tape, ledninger eller strips. Glassfiber og epoxy blir brukt til å lime panelene permanent. Teknikken fungerer godt med multi-chined og hard-chined design. De nevnte teknikkene beskriver utarbeidelse av hjemmelagde kajakk.
Lære å bygge din egen kajakk trailer, hjelper mye i transport av kajakk. Bære kajakker over lange avstander kan bli en frustrerende aktivitet til tider. Trailerne ikke bare hjelpe bære kajakken, men også tilbehør som padleårer, matvarer, redningsvester, etc. For de som tenker på hvordan å bygge en kajakk av glassfiber, skape en form er det beste alternativet. Glassfiber er ikke bare et holdbart materiale, men også motstandsdyktig mot rust.
Bygge en kajakk rack hjelper i å plassere båten skikkelig. Det hjelper å organisere plass i huset og holder kajakken trygt og godt beskyttet.
Den nevnte instruksjonene i kajakkbygging ville hjelpe en person med hjemmelaget kajakker. Kajakk kan være en morsom og givende aktivitet, hvis det gjøres riktig, og etter å ha tatt de nødvendige sikkerhetsforanstaltninger.