Tips om Aquarium Vedlikehold

Synes du ikke se vakker fisk svømmer må være ganske interessant og avslappende? Så, hvorfor ikke prøve og oppleve dette ved å holde et akvarium. Hold av fisk som kjæledyr og opprettholde dem er ganske lettere i forhold til andre kjæledyr. Noen med ekte interesse i akvarier, må utdanne selv om de grunnleggende kravene i kjæledyr fisk. Denne kunnskapen vil bidra til å imitere et akvarium miljø som ligner forholdene i det naturlige habitat av kjæledyr fisk. Faktisk er akvarium holder et av de mest populære hobbyene fulgt over hele verden. Blant amerikanerne er det den nest viktigste hobby ved siden frimerkesamling.
Tips om Aquarium vedlikehold
Regelmessig akvarium vedlikehold er svært viktig for å skape et sunt miljø for fisk og andre planter i akvariet. Hovedmålet er å rense avfall, sjekk kjemiske balanse, og sjekk vann pH. Vedlikehold forskjellig for marine vann fisk og ferskvannsfisk. La oss se noen av de vanligste viktige akvariet vedlikehold tips, som vil virkelig hjelpe deg i å ta vare på akvariet ditt.
Aquarium: Først må du bestemme om størrelsen før du faktisk setter opp et akvarium. Et akvarium kan variere fra en liten fisk bolle til et stort publikum fisk tank. Det er alltid bedre å foretrekke en større akvarium siden høyere volum av vann er mer stabilt med tanke på temperatur, vannkjemi og renslighet. Også utsetter overbefolkning fisken til mer stress og forurenser vannet raskere.
Aquarium Fish: Mens kjøpe akvariefisk, bør man ta seg om krav og kompatibilitet av fisk. Ulike typer fisk har ulike krav og ikke alle arter av fisk er kompatible. Man bør sjekke fisken kompatibiliteten med tanken miljøet og annen fisk i akvariet. Majority av fisken typene kan ikke holdes sammen. Dessuten er det viktig å kjøpe frisk fisk siden, selv en eneste syk fisk kan infisere de gjenværende fisken i tanken. Frisk fisk er aktive og har oppreist finner, klare øyne og god hud farge. Selv etter at fisken får etablert i tanken, bør kontrolleres gjøres for noen sykdom infeksjon.
Aquarium Vann: Vann er et av de viktigste faktorer som bør vedlikeholdes nøye hos akvarium. Samtidig legge vann, for første gang, til akvariet, må du kontrollere at vannet er fritt for klor og andre løste stoffer oppløst og gass. Det er alltid anbefalt å forlate vann for å trene i minst en uke, før innføring fisk og planter. Etterpå bør vann skiftende gjøres regelmessig minst en gang i måneden. Det er nødvendig å endre bare 25-30% av den totale vann for å fortynne akkumulerte skadelige kjemikalier som nitritter, nitrater og fosfater. Den erstattede vann tilstanden skal matche temperatur og pH tilstanden til eksisterende akvariet vannet for å unngå bivirkninger.
Vedlikeholde temperatur: Vedlikeholde optimal temperatur for hver fisk type viktig. I utgangspunktet finnes to typer fisk, - tropiske og kaldt vann. Tropical fisk er komfortabel i temperaturer rundt 25 º C. Kaldt vann fisk ønsker en mye lavere temperatur enn det tropiske type. Videre bør akvariet temperaturen opprettholdes konstant i størst mulig grad, noen brå endring i temperaturen vil føre til fiske-sjokk og kan forårsake sykdommer. For å unngå temperaturen sjokk, mange amatører foretrekker å feste et termometer og en ovn til fisken tank.
Vedlikeholde Light: Naturlig lys supplert med kunstig lys er avgjørende for både planter og fisk. Planter trenger lys for fotosyntese og vekst, mens fisk behovet lys for mating og gyting. Også bekjempelse av skadelige alger og planktonutstilling er mulig bare i nærvær av lys. Optimal lys kravet vil være ca 12 timer pr dag. Fremfor alt, fisken ser mer vakkert i godt opplyste vann.
Fôring Fish: overfôring skal unngås. Fôring to ganger om dagen, en gang om morgenen og en gang på kvelden tid er nok. Selv om fôring beløpet avhenger av fiskeslag og befolkning, anbefales det å fôre kun så mye som fisken kan rydde opp i 5 minutter tid. Mange opine at fisk er sunnere, hvis de blir holdt sulten i mellom. Fisk kosthold bør være variert, og bør inneholde mat (hvis mulig).
Vedlikeholde pH: Selv om optimal pH for all fisk er nøytral (7), kan fiske tolerere en pH spenner 6.6 til 7.4. Water, grunn dens oppløste mineraler har egen naturlige bufferkapasitet, som kan sjekkes ved testing vannhardhet. Siden fisk ikke kan tolerere en varierende pH, anbefales det å sjekke vannhardhet jevnlig for å opprettholde en nærheten-over konstant pH. Det er funnet ut som øker i phosphate nivået (som også indikerer økning i algevekst) spiller en viktig rolle i destabiliserende pH. One tips for opprettholde pH er rengjøring vann regelmessig å bli kvitt avfall og alger.
Karantene Aquarium: Bruk karantenen akvarium å holde syk fisk, hvis noen. Dette vil bidra til å hindre spredning av sykdommen til andre fisk og også, vil den syke fisken gjenopprette tidligere. Karantene akvarium kan også brukes til akklimatisering av nylig kjøpte fisk før introducere allerede etablerte akvariet. Det gjør også å sjekke om nye fisken er sykdomsfrie eller ikke.
Andre opprettholde tips inkluderer legge maksimal planter å hemme alger vekst. Man kan også benytte scavengers liker snegler og akvariet krabbe for forbrukerenheter alger, som indirekte reduserer overskytende nitrater og fosfater fra tanken. Mens rengjøring, ikke tømme akvariet helt, siden det kan ødelegge nyttige nitrifiserende bakteriene. Også ikke bruke kjemiske såpe eller vaskemiddel, mens rengjøring. Vann testing bør gjøres på en ukentlig basis for å sjekke parametere for akvarium vann.
Vel, disse er noen av tips for opprettholde akvarium vellykket. Siden du er interessert i akvarier, la meg nevne noen av de flotte og felles akvariefisk, som du kanskje ønsker å se. Listen inkluderer gullfisker, Butterflyfish, koi fisk, steinbit, lionfish, regnbue fisk, oscarfish, angelfish, bettafish, pufferfish, klovnefisk, sjøstjerner, hogfish, scorpionfish osv.. Man kan selv legge til korallrev i akvarier å gjøre dem mer livlig.