Platinum Vs White Gold

White farget smykker gjør et populært opptreden i moteverdenen dag. Den hvite metaller som anses å være den mest kjent for å lage fine smykker er, platina og hvitt gull. Smykker laget av disse metallene gjøre et elegant inntrykk på øyet derimot, er det noen grunnleggende og viktigste forskjeller mellom disse to metallene. La oss studere om alle aspekter knyttet til metaller for å sammenligne og vurdere som er best mellom platina og hvitt gull.
Platinum Vs White Gold: Kjemisk Fasetter; symbol platina er Pt og dens atomnummer er 78. Det er en naturlig forekommende metall og har en svært høy tetthet på 21,4 g / kubikk cm. Det er hvit opprinnelig med en egenvekt på 21,4. Det er en svært sjelden funnet metall, og kan føre til at noen allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Den har en kokepunkt av 3800 º c og et smeltepunkt 1772 º C. Sitt atom massen er 195.078 amu.
Den kjemiske symbol på gull er Au, og atomnummer er 79. White gull har som syntetiserte fra naturlige gull ved blanding forskjellige metaller som sølv, platina, nikkel, palladium, sink i forskjellige kombinasjoner. Naturlig gull tetthet er 19,3 g / kubikk cm. Den har spesifikk vekt 19,32. Dens smeltepunktet er 1064,43 º C og kokepunktet er 2807 º C. Dens atomic massen er 196,96657 amu. Dette elementet forårsaker sjelden noen allergiske reaksjoner.
Platinum Vs White Gold: Fysisk Fasetter; Platinum er en hvitaktig sølvblank metall og mer skinnende enn hvitt gull. Men når hvitt gull er belagt med rhodium, blir det så skinnende som platina. Et hvitt gull ornament må være jevne polert med rhodium for å opprettholde sin glans. Platinum være naturlig skinnende trenger ingen belegg på noe tidspunkt. Platinum er tyngre og hardere enn hvitt gull. Natural gull er mer duktil (kan trukket inn ledninger) og formbare (kan gjøres inn tynne ark) enn platinum imidlertid samme kan eller kanskje ikke være sant om hvite gull, siden forskjellige hvite gull legeringer består av ulike proporsjoner av palladium, nikkel og sink metaller som varierer i deres duktilitet og malleability når sammenlignet platina. Men, platina definitivt mer holdbart enn hvitt gull.
Platinum Vs Hvitt Gull: Smykker Fasetter; Platinum smykkene er laget på 95% av platina, mens hvitt gull smykker er som regel en kombinasjon av 75% av naturlig gull med 25% av platina eller palladium og en annen kombinasjon kan være 75% av naturlig gull med 10 % av palladium, 10% av nikkel og 5% av sink. Sammensetningen av både metall smykker gir et tydelig forklaring om splittelsen mellom sin markedsverdi. Også, grunn ovennevnte sterke fysiske karaktertrekk at platina viser og det faktum at platina er mindre duktil og formbare enn gull, legger kostnaden for håndarbeide platina metal ytterligere til samlet kostnad til platina smykker. Platina smykker behovene mindre vedlikehold hvitt gull smykker derfor gjør en godt valg for gifteringer som må brukes hele tiden. Hvitt gull smykker kanskje trenge små mengde gull til legges i tillegg til rhodium polering å opprettholde sin glans og fylle-up gullet tapt pga riper. Platina smykker gjør løs ikke noen metal grunnet riper og sjelden krever polering å gjenopprette sin opprinnelige utseende.
Forskjellen mellom Platinum, og White Gold smykker; Den enkleste måten å avgjøre om metallet platina eller hvitt gull er det riper test. Dersom metallet blir lett ripete er det hvitt gull annet, er det platina. Annen test, at er litt risikabelt, er varmen test. Heat metallet till den blir rød varmt. Deretter la det avkjøles. Hvis metallet blir mørk og skitten så det er hvitt gull, og hvis det ikke er endring etter kjøling, er det definitivt platina. Flere avanserte tester med syre og elektroniske tester som du må ta hjelp fra en gullsmed.
På et mer emosjonell bakgrunn, grunn den overlegne natur platina, å folk gave platina smykker uttrykke følelser å sine kjære. Platina smykker formidler verdien som du har i den personens liv. White smykker har også en betydelig verdi og ser flott når kombinert med forskjellig fargede gull smykker. Håper denne artikkelen har hjulpet å løse enkelte tvil vedrørende platina vs hvitt gull.