Cubic Zirconia (CZ) Vs. Diamant

Cubic zirconia (CZ) er en syntetisk kubisk krystallinsk form for zirkonium dioksid (ZrO2), fashioned som en diamant simulant (non-diamant materiale). Til tider, kan selv trent gemologists, bli lurt av CZ imitasjoner. Imidlertid kan forskjellen mellom CZ og diamant bli avslørt gjennom en nøye Gemological inspeksjon, using utstyr som ett mikroskop eller lupe (små forstørrelsesglass, brukt av gullsmeder og horologists). CZ har visse egenskaper som er veldig nær en diamant. Det er årsaken til at det ble utviklet av russerne som skal brukes i optikk av sine lasere. Følgende beskriver visse aspekter om CZ vs diamant, som skiller CZ fra diamanter.
Hardhet og vekt: Diamanter er kjent for å være den hardeste naturlige stoffet på jorden. CZs, ikke holde eiendom hardhet sånn av diamant. CZ er mer utsatt for normal slitasje, og chip og bryte enkelt. De har en rating på 8,5 til 9,0 av ti på Mohs 'hardhet skala. Vel, etter diamanter, som de gamle ordtaket, "Diamonds er for livet", sier alt, en 10 av 10 rating. Selv om, ikke så vanskelig som en diamant, veier CZ 1,75 ganger mer enn en diamant av samme størrelse.
Prismatiske Dispersjon: Diamond er kjent for sin glans eller "hvit" lysglimt. CZ på den annen side besitter farget lysglimt, grunnet høyere spredning av prismatisk lyset, som kan ses med det blotte øyet. Diamant har spredning ett (bryte opp av lys inn i dens spektrale farger) på 0,04, mens CZ har 0,06.
Farge og mangler: De fleste diamanter er naturlig urene, og har feil eller inneslutninger, som en rest av en original krystall ansikt (f.eks trigons). Et typisk kjennetegn ved diamanter er en gul skygge i sitt utseende. Diamanter uten farge er sjelden funnet. Produksjonen av CZ (kubikk zirconias) er nesten feilfri, og siden de er laget av syntetiske materiale, de er helt fargeløs.
Feilene i ett eller en diamant CZ kan identifiseres ved hjelp av et instrument som kan foredle steinen til 10 ganger sin størrelse. I en CZ, er fasetter 'retningen ikke riktig spisse og skjæringspunktet eller kantene der fasetter møter er jevnere og mer avrundet, enn på en diamant. I tilfelle av en diamant, vil skjæringspunktet danne en skarpere kant lik som en kniv - ren og klar!
Termisk eller Heat Resistance: Diamonds er ett av de beste ledere av varme. Denne egenskapen til diamant tillater gullsmeder størrelse diamantringer. Cubic Zirconia er et termisk isolator, det vil si, kan den ikke tåle like mye varme som en diamant kan utholde. En gullsmed's lommelykt kan lett brenne og knuser steinen i stykker.
Lysstyrke: Her brytningsindeksen av både stein spiller avgjørende rolle. Refraktiv indeksen er definert som forholdet mellom lysets hastighet på et vakuum, til det i et medium. Når det gjelder spredning, av edelstener, er brytningsindeks ganske enkelt mål på grad av hvor en lysstråle bøyer, når det går gjennom mellom to mediene av ulik optisk tetthet. For eksempel kan en stråle av lys når du reiser mellom luft og CZ ville bøye av en grad, forskjellig fra, graden mens reise mellom luft og diamant. Så, brytningsindeksen av diamant (2.417), var høyere enn CZ (2,176), presenterer diamant lysere utseende enn cubic zirconia.
Cubic zirkonia fortsatt et favoritt smykke til noen mennesker, mens noen fortsatt vil ærefrykt diamant smykker. Forskjellen mellom CZ og diamant kan aldri bli anerkjent med en enkel øyekast, med mindre det er kontrollert av spesielle instrumenter. Valget mellom de to, kommer helt an på forbrukernes oppfatning. De kan gå for kubikk zirconia, rimelig og gir den samme følelsen som for en diamant. Og, kan de som beundrer virkelig skjønnhet og karakter, alltid gå etter diamanter som en del av smykker deres.