Negative og Positive effekter av Peer Pressure

Tankene, atferd og smaker av mote, musikk, TV og andre samfunnslag av massene er ofte sett ha en dyp effekt på det levende i samfunnet. Vi pleier å få påvirket av livsstilen vår jevnaldrende. De skiftende levemåter av våre jevnaldrende ofte tvinger oss til å endre våre måter å se på livet og leder den. Det er en menneskelig tendens til å gjøre det alle andre gjør. Få har mot til å stå imot gruppepress og være deres eget selv snarere enn å være en blant mange. Gruppepress er bundet til å påvirke de fleste av oss, både, positivt og negativt. Det skillet mellom positive og negative gruppepress ligger i en gjennomtenkt analyse av synspunktene til massene. Etter dine jevnaldrende leaves blindt negativ innvirkning på livet ditt mens en analytisk tilnærming se på peer atferd kan fungere positivt. La oss se på de positive og negative effekter av gruppepress.
Negative effekter av Peer Pressure
Når du ikke liker en bestemt idé eller når du ikke har hang til et bestemt felt, er det åpenbart at du ikke vil like å gå med den. Sikkert, vil du ikke liker å gå den veien. Men det er du peer-gruppen, som kan tvinge deg på å gjøre noe du hater. I slike tilfeller, er sjansene for at dere ikke vil gjøre det bra i disse tingene. Ting du ikke liker å gjøre kan ikke hente deg suksess. Du kan ikke dukke lykkes i noe du har aldri likt å gjøre. Så, er det viktig at du ikke mister lykken i livet ditt ved å gi etter for gruppepress.
Mang en gang, det så skjer, at vi er tvunget til å føre en bestemt type livsstil på grunn av gruppepress. Du kan ikke liker feste på hver helg, kan du ikke liker natten outs med venner, kan du hater drikker eller røyker, men gruppepress kan få deg til å gjøre alt du aldri hadde ønsket å. Det er mange tenåringer som opplever stort press fra sine jevnaldrende som tvinger dem til å ta til drikking. Du kan ta til noe så alvorlig som narkotikabruk, og som også, bare på grunn av gruppepress. I slike tilfeller være altfor trykksatt av deg jevnaldrende kan være skadelig å leve ditt. Noen tenåringer bokstavelig talt ødelegge sitt liv ved å gi etter for gruppepress.
Gruppepress kan føre til tap av individualitet. Extreme gruppepress kan føre deg til å følge med på hva dine likesinnede føles riktig. Deres press kan tvinge deg til å gå med alt de tenker rett. Du pleier å blindt imitere massene, du adoptere deres smak for mote, klær, hår, musikk og generell levende. Gruppepress kan faktisk føre deg til taper du smaker av livet og tvinge deg selv til å begynne å like det de liker. Gruppepress er menneskets tendens til å bli med i bandwagon, der, mister vedkommende sin originale måte å se på livet.
Positive effekter av Peer Pressure
Peer trykk er ikke alltid dårlig. Det kan hjelpe deg med å analysere deg selv, og tenke på ditt levesett. Noen av praksis som massene følger, kan faktisk lære deg levesett. Du kan kanskje endre selv til det bedre. Se på hva andre gjør, kan hjelpe deg med å få en positiv endring i din måte å tenke. Hvis du kan velge selektivt, kan press fra jevnaldrende faktisk resultere i en positiv forandring i din livsstil.
Å vite hva massene følger eksponerer deg for verden utenfor hjemmet ditt. Du forstår det som foregår rundt deg. Du er utsatt for et bredt spekter i menneskelig adferd. Eksponering for gruppepress gir deg en mulighet til å tenke på deres smak og deres syn mot livet. Det gir deg en sjanse til å velge det beste fra hva massene gjør.
Hvis du er heldig å få en god jevnaldrende, kan dine kolleger spiller en avgjørende rolle i utformingen av din personlighet. Deres måte å se på livet kan påvirke deg til å endre for betterment. Noen av dine likemenn er dine nære venner, som ikke presse deg til å gjøre ting, men heller inspirere deg til å endre deg selv. Your gruppen kan faktisk overtale deg til å få til en konstruktiv endring i din personlighet. Gruppepress kan lede deg til å gjøre de rette valgene i livet.
Teenage Peer Pressure
Tenårene er at fase av livet når du er eksponert for verden utenfor. Dette er de årene når du tilbringer mesteparten av tiden din med dine venner. Teenage er den fasen av begynner å bli selvstendig i livet, årene danne dine idealer og prinsipper, årene som former din personlighet, og de årene som introduserer deg til din egen selvrespekt. Ungdom ofte tilbringer mesteparten av sin daglige tid med venner og på grunn av dette sårbare alder, har de en tendens å imitere sine venner. Menneskene rundt deg bundet til å påvirke deg. Imidlertid er effekten av innflytelsen fra massene større under tenårene. Foreldre har en viktig rolle å spille i denne fasen av en persons liv. Foreldre og lærerne må være forsiktig mens håndtere tenåringer, som de er mest utsatt å gi etter for gruppepress løpet av disse årene av livet sitt. Teenage personer må læres opp til å skille mellom de gode og de dårlige, rett og galt og bør læres til å være gjennomtenkte livet.
En sterk støtte fra familien, en evne til skille mellom positive og negative og en ferdighet til å velge venner fra jevnaldrende - Dette tredelt strategi er den beste måten å holde seg unna negativt gruppepress.