Konstruktiv kritikk

Kritikk, ofte tatt som et synonym for underkjenning uttrykt ved å peke ut sine feil, kan faktisk være en gjennomtenkt analyse dersom det blir gjort konstruktivt. Konstruktiv kritikk er et uttrykk for medfølelse overfor den personen som har arbeidet man kritiserer. Konstruktivt kritikere har ofte et sunt forhold til den de kvalifiserer for kritikk. Det hjertelige Forholdet mellom kritiker og kritiserte hjelper begge partene håndtaket konstruktiv kritikk på rette måten.
Kritikk i form for utilsiktet ennå sårende dommer kan være vanskelig for kritikeren å gi og kritisert for å motta. Men hvis tatt i riktig ånden, kan det faktisk hjelpe. Konstruktiv kritikk kan kalles som en kritisk evaluering av ett stykke arbeid, og det kan hjelpe i bedring sitt. Konstruktiv kritikk er snarere en nødvendighet av hver ny jobb. Det hjelper skaperen av verk hente ut forbedringer i arbeidet, det hjelper skaperen få hans / hennes arbeid analysert av kreative kritikere. For konstruktiv kritikk å tjene sitt formål er det viktig for begge parter å forholde seg til kritikken med en positiv ånd.
Kritikeren bør forstå årsaken bak hans / kritikk hennes. Det er riktig ikke å kritisere noe bare for pokker av det. Kunnskapen om feltet arbeid, gir kompetanse innen en person har rett til å kritisere arbeider som kommer under det feltet. En bør kritisere bare de virker som han / hun har en dyp kunnskap. Shallow informasjon om et emne, bare know-how av visse ting rundt emnet, og skjevheter at en person bærer om en annen person eller hans / hennes arbeid, er til skade for konstruktiv kritikk.
Tilby kritikk til selve faget, og ikkje til den personen. Hvis en persons atferd er å bli kritisert, ikke bare det og unngå fingret personen for andre saker. Det er ikke rett til å få personlig med kritikk. Det bli hjerteskjærende for den personen akseptere det og kan forurense menneskelige relasjoner. Inviter diskusjon heller enn å tilby råd og holde kritikken åpne for en toveis dialog. Understrek om nåtid ganger heller enn gi referanser av fortiden. Være seg en konstruktiv kritikk, men ikke overdriv.
Det er helt nødvendig for deg å være forberedt på å akseptere kritikk. Din rett å kritisere impliserer faktum at du kan kritiseres en dag. Lære å være sporty nok til å få kritikk fra andre. Hvis du tror din konstruktiv kritikk var til noen hjelp for noen, ikke glem at noen er konstruktiv kritikk kan også hjelpe deg. Når det gjelder å akseptere kritikk, mange prøver å motstå det. De fleste av oss hater å bli kritisert. Vi tenker på kritikk som noe som hemmer vår selvfølelse. Men, er sannheten at Konstruktiv kritikk kan hjelpe oss å kjenne sine begrensninger og mangler. Det kan hjelpe oss få en eksakt bilde av våre styrker og svakheter.
Foreldre og lærere ofte ta til konstruktiv kritikk for å hjelpe sine barn eller elever bedre. Tenk aldri blir kritisert av en eldste. Tenk på yesteryears av livet ditt uten den del av kritikk? Hvordan ville det ha vært? Ville du har blitt det du i dag? Ville du kunne arbeide på svakheter om du aldri ble gjort oppmerksom på dem? Ville du kunne korrigere din feil dersom ingen ville noensinne har pekt dem ut til deg? Jeg er sikker på at ingen av oss ville ha oppnådd det vi har uten overfor kritikk. Hvis ikke for konstruktiv kritikk som gjorde oss forstå oss selv, jeg tror ikke noen av oss ville ha vært i stand til å reparere våre feil.
Så neste gang du blir kritisert for noe, føler meg ikke motet. Be takknemlig til dine kritikere for sine 'konstruktiv' kritikk.