Tips for Økende jordbær

Jordbær er falske frukter som hører til Rosaceae familie (rosefamilien). Jordbæret kalles tilbehør eller falsk frukt, som spiselige / kjøttfulle delen av frukten ikke er avledet av eggstokkene, men fra stikkontakten som holder eggstokkene. Jordbær frukt er grønn i utviklingsland scenen og blir rød når den modnes.
Det er ca 20 arter av jordbær identifisert fra ulike regioner av verden, som alle har frø på utsiden huden av frukten. De fleste av disse sortene varierer i farge, smak, aroma, modning sesong og sykdomsresistens. Generelt er det to jordbær grupper viz. Juni-lageret og Ever-peiling. Den tidligere typen bærer frukt tidlig på sommeren, mens sistnevnte bærer hele året. Det mest kommersielt dyrket variasjon er hagen jordbær (slekten Fragaria). Her er noen tips for dyrking av jordbær.
Tips for voksende jordbær
Jordbær formeres ved hjelp av løpere. I kommersiell produksjon av jordbær, er årlig plasticulture brukes. Men, for dyrking jordbær i hagen din, kan du kjøpe "bare rot" jordbærplanter eller de plantet i krukker. Førstnevnte vil være kostnadseffektivt, hvis du planlegger å vokse jordbær i stort antall. Kontroller at du sjekke sykdommer og skadedyr motstand av sorten.
For dyrking av bare-rot jordbærplanter, forberede jorda sengen slik du gjør for andre plantasjer. Du kan supplere jorda med organiske kompost å berike den med plantenæringsstoffer. Sett bare-root planter i jord, som dekker de fleste deler av jord, du kan utsette bare planten spissen. Ved regioner hvor det er frosting, er det tilrådelig å plante etter frosting er over. Vann lett, sørg for at du ikke vanne plantene i overkant, da det kan føre til vann logging og i ekstreme tilfeller, rot forfall. Etter noen uker, vil du se utviklingen av blader i plantene.
Strawberry planter blomstrer på forsommeren. Selv om det er mange blomster, er det helt mulig at avkastningen er mindre i det første året. Det skyldes det faktum at jordbær er flerårige planter og krever skikkelig etablering. Hvis du vil ha en god avkastning i neste år, kan du plukke av blomster og la plantene utviklet fullt.
Ved slutten av sommeren, jordbærplanter utvikle løpere, du kan enten fjerne løpere eller la dem vokse. Imidlertid bør man sørge for at plantene ikke er overbefolket, og er av håndterlig størrelse. Overbefolkning av planter ofte gir dårlig avkastning. I starten av vintersesongen eller ankomst av kaldt vær, bør sengene dekkes skikkelig med tørket strå, gress eller blader. Neste sommer, vil du bli belønnet med en god avkastning på jordbær.
Kommersiell frø spredning av jordbær er fulgt svært sjelden. For hjemme hagearbeid, kan frø formering gjøres effektivt. Du kan lagre frø fra friske planter av året eller du kan kjøpe frø, som er sykdom og motstandsdyktig mot skadedyr. For å gjennomføre frø spredning av jordbær, kan du forberede en rik og lett jord seng for sådde frø. Pass på at du dekker frøene lett med blad søppel eller organiske kompost og vann regelmessig. Som frøene spire og plantene ha 4-5 blader, er de klare for transplantasjon. Jordbær kan også dyrkes i veksthus, i off-season.
Jordbær er veldig lett å dyrke, forutsatt at du tar visse forholdsregler når transplantasjonen løperne (plantlets) og følg riktig stell metoder. Ved planting jordbær på egen hånd, kan du smake hagen frisk, saftig og velsmakende jordbær. Etter 3-4 år, kan gi nedgang. Det er tilrådelig å endre planter samt plantasjen stedet for en god avkastning. På grunn av sin ekstreme allsidighet, jordbær er stifte mat i kostholdet vårt. Være det milkshake eller is, er jordbær smaken rett og slett uimotståelig.