Hvordan rense vann

Vannet som er gjort tilgjengelig for deg kan eller ikke kan være trygt for drikkevann formål. Vann er en viktig bærer av bakterier for epidemiske sykdommer. Derfor er det viktig at du tar tiltak for å rense vannet. Rensing av vann er et must under epidemier, katastrofer eller andre nødssituasjoner. Her er noen metoder for hvordan å rense vann.
Hvordan rense vann?
Hvordan rense vann Bruke Jod Skjr?; Jod er tradisjonelt brukt i rensing av vann på grunn av sin desinfiserende egenskaper. Det er en rask og enkel måte å rense vann. Tilsett 20 dråper 2% jod skjr per gallon vann. Hvis vannet er kaldt eller overskyet, det doble av jod skjr. Ulempen med denne metoden er at konsentrasjonen av jod varierer for hvert merke. Videre må du konsultere legen din, før du velger jod som desinfeksjonsmiddel, dersom du lider av en skjoldbrusk lidelse eller er gravid.
Hvordan til å rense vann i et nødstilfelle?; Nødhjelp ofte gi deg svært lite tid til å forberede seg. Det er en stor risiko for forurensing av vann under kriser eller naturkatastrofer. Derfor, hvis du bor i en katastrofe eller krig utsatt sone, så du må alltid være utstyrt med de grunnleggende varer. Vann, danner åpenbart crux av våre grunnleggende behov. Alltid, har en reserve forsyning av vann i flasker eller beholdere, som kan vare i minimum 3 dager. Hvis du må bruke denne flaskevann til drikke formål, så må du rense den før du drikker. Du kan bruke klor tabletter eller andre vannrensing tabletter tilgjengelig på stoffet butikken. Mer om vannrensing systemer.
Hvordan rense vann i Wild?; Hvis du stole på naturens vann mens camping eller trekking, så ikke glem å ta desinfiserende dråper sammen med deg. Selv, vann tilgjengelig i naturen anses å være i sin reneste form, er det fortsatt bakterier i den. Du kan bruke vann rensende løsninger tilgjengelig på stoff butikken eller du kan koke vannet hvis mulig. Kokende vann er en sikker skutt måte å drepe skadelige bakterier. Mange bruker også sand vann filtre for rensing av vann i naturen. Selv om, gjør det grumsete vannet klart, kan det ikke drepe bakterier og andre skadelige mikroorganismer. Mer om drikkevann filtre og vann filtrering.
Hvordan til å rense vann med Solar Destillasjon?; Solar destillasjon er en av de mest effektive måtene å rense vann. Solar Distillers bruke solenergi til å fordampe vannet. Dette vannet blir så kondensert å få rent vann. Når vanndamp stiger, er all forurensning igjen. Dermed vannet som samler fra kondensasjon av vanndamp er fritt for urenheter.
Tips om Hvordan rense vann til drikke, Bruk et stykke alum til å rense vann hjemme. Behandle forurenset vann i en beholder med et stykke alum og la det forbli unstirred i noen timer. Etter noen timer alle urenheter samles i bunnen av beholderen. Samle det klare vannet i en annen container. , Koking er den beste metoden for rensing av vann. Kok vannet i minst 10 minutter for å gjøre det helt trygt for drikkevann. ; Legge til et par dråper klor er også en effektiv metode for desinfisering vann. , The metoder for hvordan å rense vann kan variere avhengig av din geografiske plassering. Uansett hvilken metode du velger å rense vann, bare sørg for at du lagrer den i rent, forurenset beholdere.