Organisk gjødsel for Home - Økende Gardeners

Det er ingenting som smaken av hjemmelaget tomater. Regelmessig matbutikk produsere har seksjoner røde kloden-formet grønnsaker som ser ut som tomater, men de smaker ingenting som the real thing dyrket i egen hage. Det samme sannheten gjelder for de fleste grønnsaker i dagligvarebutikker som er levert i fra fjerne steder eller andre land. Med mindre du foretar regelmessige turer til bondens marked eller veikanten grønnsak stå, den eneste måten å få den hjemmesnekrede smak er å plante din egen hage hjemme.
Mange hjem gartnere velger å dyrke sine egne grønnsaker, ikke bare fordi de smaker bedre, men også at de kan kontrollere hvorvidt de er utsatt for kjemikalier, gjødsel eller andre giftige stoffer som skal få dem til å vokse raskere, større, pest-fri, eller kraftigere. Disse stoffene kan gjøre grønnsakene ser bedre ut og varer lengre, men de kan dramatisk påvirke den ernæringsmessige verdi og definitivt smaken.
Gjødsel er en av de mest avskyelige lovbrytere når det gjelder å ta grønnsaker giftige. Alle vet at når du kjøper grønnsaker fra dagligvarebutikk må du vaske dem grundig før du spiser dem, men selv da er det bare så mye du kan vaske av fordi gjødsel er ofte brukt av overhead ved sprøyting. I stedet for kunstgjødsel, er det enkelt å finne naturlige alternativer som fungerer like bra og er mye sunnere:
Kaffegrut og aske: Tro det eller ei, er en av de beste mulches du kan bruke rundt voksende vegetabilsk planter en blanding av kaffegrut og tre aske fra peisen din. Dette gjødsel gir en blanding av nitrogen, kalium og fosfor som bidrar til å gjøre planter mer hardføre og mer smakfull.
Gjødsel: Det spiller ingen rolle hvor du bor, er det sannsynligvis en utmerket kilde til organisk gjødsel rett rundt hjørnet eller ned gaten. Hvis det er en ku beite i nærheten, en ridestall, en husdyrpark, eller en dyrebutikk, bare spør om du kan ha noen husdyrgjødsel å gjøre kompost rikere og mer ernæringsmessig for plantene dine. De fleste steder er mer enn glade for å ha deg trekke bort sine husdyrgjødsel lagre, fordi det sparer dem tid og bryet med å rydde opp i gjødselen.
Seaweed: Hvis du bor nær kysten, er tang en utmerket måte å gjødsle hagen. Tang er rikere på kalium og nitrogen enn de fleste husdyrgjødsel blandinger, og de fleste strand samfunn er begeistret for å ha folk hale bort tang som klumper opp i fjæra forstyrrer glede av stranden. Du tror kanskje at tang ville bli våt og vanskelig å jobbe med, men alt du trenger å gjøre er å skylle den av. Pile det i en stabel på oppkjørselen eller på fortau, på et sted hvor vannet renner ikke vil påvirke din hage eller hagen. La den stå der i et par uker så regnet vil vaske den ned grundig, så kan du bare legge den til komposthaugen eller arbeide den inn i hagejord i høst.
Grønngjødsling: I høst, etter å ha ryddet ut grønnsaker eller blomster fra hagen din, kan du sår en grønngjødsling avling som vinter rug eller vetch. Planter som disse blomstre i kjølig vær, og dermed beskytter hagen din seng fra ugress og erosjon. Tre-fire uker før planting på våren ved å vri om vinteren beskjære over ved å grave den ned i jorda. Som planter brytes ned, blir de en gjødsel for neste avling ved å legge humus i jorda.
Hvis du er nøye med å blande kompost og hjemmesnekrede organisk gjødsel, vil du kunne tilpasse hagen senger spesielt for grønnsaker og blomster du vokser. En av de beste tingene du kan gjøre for å sikre at jord er exatly hva du vil den skal være, kan du få den testet. Jord tester er tilgjengelige fra et statlig universitet landbruket, hvis det er en i ditt område, eller du kan få en fra en lokal Cooperative Extension kontor. Resultatene av en jord test vil fortelle deg nøyaktig hva du trenger å gjøre for å gjødsle jorda, og legge til hva sporstoffer er nødvendig. Å vite hvordan jord skal utføre for deg vil hjelpe deg å gi plantene dine akkurat hva de trenger for å trives og produsere. Det er ingenting som hjemmesnekrede grønnsaker, så ta deg tid til å sørge for at de har ideelle forhold for dyrking gjerne vil ende opp med å gjøre deg lykkelig.