Amaryllis løker: Økende Instruksjoner og omsorgsdepartementet

Amaryllis (vitenskapelig navn Amaryllis belladonna) er en bulbous plante, ofte plantet for sin flotte, klokkeformede blomster (mer enn 10 cm diameter). Den kan bli opptil 50-60 cm i høyden, bladene er strap-formet (30-50 cm lang og 2-3 cm bred). En blomstrende stengel bærer ca 2-12 blomster. På grunn av den morfologiske likheten av Amaryllis blomster med liljer, er anlegget kjent som som Belladonna Lily eller Jersey Lily.
Amaryllis er kjent for å være dyrket så tidlig som det 18. århundre. Det mest dyrkede Amaryllis varianter inkluderer hvit, rosa og røde blomster. Tidlig blomstrende Amaryllis produsere blomster i løpet av desember, mens andre sent varianter kan blomst i januar og / eller februar.
Amaryllis løker: Økende Instruksjoner og omsorgsdepartementet
Amaryllis planter, på grunn av deres store blomster og letthet i plantasjen, er et foretrukket valg for hagearbeid. Pærene kan plantes enten måter, som hageplanter eller potteplanter. I det første tilfellet, blir de brukt som prøven planter eller bedplanter. I noen tilfeller er Amaryllis blomsterløk plantet i veksthus for å møte kravene anlegget. Mens du velger pærene, må du kjøpe den overlegne kvaliteten seg, uten nye blader. Studier har vist at Amaryllis pærer, hvis vedlikeholdes riktig, kan bære blomster så lenge som 75 år. Her følger noen tips om hvordan å vokse og ta vare på Amaryllis blomsterløk.
Amaryllis løker: Økende i containere
Hvis du planlegger å vokse Amaryllis blomsterløk som en del av container hagearbeid, utarbeide en jord blanding som består like deler av leirjord, sand og organisk materiale. Den ideelle tiden for planting Amaryllis løker i potter er i oktober måned, men kan plantasje gjøres når som helst etter den sovende perioden. Siden Amaryllis løker vokser godt i litt sur jord (pH 6,0 til 6,8), sørge for at jorda blandingen pH er av dette området. Fyll denne jord blandingen i grunne og små potter (diameter 5 inches) til ca 2/3rd av potten dybde. For riktig drenering av vann, legge grus (ca ½ en tomme) ved foten av potter. Mens potting pæren, dekke halve pæren med jord.
Amaryllis Lyspærer: Økende i Gardens
Slutten av september er det ideelle tidspunktet for dyrking Amaryllis løker i blomst hager. For dyrking i hager, utarbeide en forhøyet jord seng, som du gjorde for andre planter. Du kan berike jorda ved å blande den med organiske kompost. Amaryllis løker kan vokse godt i alle typer godt drenert, hagejord. Opprettholde et gap på ca 12 inches mellom to Amaryllis løker, for riktig utvikling av hver plante. Plassering pærene ligner potting, du bør halv dekke pærene med jord. Det anbefales å mulch jorda sengen for å bevare fuktighet i jordsmonnet og kontroll ugress.
Etter potting eller planting i hager, bør jevnlig vanning gjøres for riktig etableringen av Amaryllis blomsterløk. Amaryllis vanligvis blomstrer i 6-8 uker, etter potting og / eller planting i hagen.
Amaryllis Lyspærer: Blomstrende og ettervern
Som blomstring starter, bør Amaryllis plantene gis maksimalt sollys og nok vann. Når blomstrende stengelen når en høyde på rundt seks inches, berike jorda ved å bruke kunstgjødsel (fortrinnsvis lave nitrogen). Dette vil øke blomsten størrelse og lysstyrke på blomsten farge. Du kan fjerne blomstene, som de fade, for å unngå frø dannelse. Under blomstringen, kan du merke til pærene krympe.
Vann og gjødsle plantene, selv etter at blomstringen er over, for å styrke bladet og pære vekst. En stor pære kan produsere om lag tre blomstrende stilker. Om sommeren kan du opprettholde en semi-skygge tilstand og vann med jevne mellomrom. I september, bladene av Amaryllis plantene tørke helt, slik at bare pærene. Den resulterende Amaryllis løker skal oppbevares i et kjølig og tørt. Vanning bør stoppes for å hindre råtnende av pærer, til det er tegn for gjenvekst. Du kan gjøre løkene blomstrer på samme sted eller repot pærene, som per enkelhets skyld.