Økende Bamboo innendørs

Bambus anlegget er en type treaktig gress. Arten vokser i en rekke størrelser, fra dverg til gigantiske, og variert bambus voksende regioner, fra isete fjellområder leveområder for å fuktig tropisk klima. Blant de mange fantastiske kvaliteter av bambus anlegget, er at det er den raskest voksende woody plante i verden, og har evnen til å vokse i tøffe forhold. Ettersom det er over 1000 kjente arter av bambus, ingen sett av regler kan gjelde for voksende bambus innendørs. Men disse er noen retningslinjer om hvordan å vokse innendørs bambus planter.
Velge en Bamboo Plant: Det første trinnet for å voksende bambus innendørs er å bestemme hvilken type bambus planten du ønsker å vokse. De to avgjørende faktorene er klima og størrelse. Du må velge et anlegg som vil blomstre i det naturlige klima på stedet du bor i, og passer også inn i den angitte plassen du har til det. De mest populære bambus anlegget i dag er den heldige bambus anlegget, med kommer med instruksjoner om voksende bambus i vann, så det er nesten all den omsorg den trenger.
Grunnleggende nødvendigheter: bambus har samme krav som de fleste stueplanter: godt drenert og næringsrik jord, nok lys, nok fuktighet og gjødsel i vekstsesongen.
Potting: Bambus planter kalles løpere, har røtter som spredte seg raskt, og andre kalte clumpers, har røtter som sakte utvider fra den opprinnelige planting. Innendørs bambus planter er best dyrket i potter som kan ivareta plantene som de raskt vokser. Den ideelle størrelsen på potten er en som har omtrent to inches eller flere mellomrom mellom kanten av roten ballen og siden av beholderen. Hvis innendørs bambus planten er en løper med rhizom røtter som vokser mer horisontalt, bruk en bred, badekar-lignende beholder. Imidlertid ville en høy, dyp container fungere bedre for innendørs bambus planter med klumper rotsystemer. Som er tydelig, stort innendørs bambus planter trenger omfangsrike beholdere.
Alle bambus planter, etter en stund, spredt i beholderen og til slutt bli pot-bundet. Dermed de alle trenger regelmessig beskjæring, noen (for eksempel bambus planter med jordstengler røtter) oftere enn andre. Når du finner ut at potten er arkivert med roten og jordstengler, er det på tide å enten flytte den til en større beholder, eller fjerne noen av røttene (omtrent en tredjedel av totalen) og sett den tilbake i samme pott sammen med fersk jord. Økende bambus fra borekaks er den vanlige måte å øke din innendørs befolkning av bambus.
Jord: Sørg for at jorden en bambus plante dyrkes i ikke er mettet, eller over vannet. Hvis jorda er mettet, vil det ikke være oksygen, noe som vil føre til at røttene til å råtne. Anlegget skal være jevne næres med høy nitrogen, lav potash gjødsel, dvs. vannløselige 30-10-10. Likevel vil alle balansert slow-release NPK gjødsel løsning nok.
Miljø: Mens vokser bambus innendørs, må du prøve dine beste for å gi det et klima som ligner dens naturlige habitat, dvs. tropiske eller tempererte. Tempererte bambus er utsatt for en kald dvalen i naturen. Når den ikke får samme innendørs, det resulterer ofte i blad slipp. Dette betyr at anlegget hviler, og vil bruke mindre vann og mindre fotosyntese. Tropical bambus justere lettere til innemiljøet. De trenger konsekvent temperatur og fuktighet, og burde blomstre innendørs. En tommelfingerregel å følge er: jo høyere temperaturen, jo sterkere lys må være. Hvis det er fuktighet du trenger for å lage, plassere gryter på en grunne container med småstein og litt vann. Alternativt, kan du bruke en luftfukter.
Care: Omsorg for en bambus plante betyr trimme den på en jevnlig basis. En høy bambus planten trenger jevnlig tynning og beskjæring, ved å kutte av uønsket eller visnet stengler på jord nivå. Hvis du ønsker å styre høyden på bambus stammen, kutt den på plass på stammen like over en gren. For estetiske grunner, er det tilrådelig å holde de nedre delene av stilkene nakne, ved å kutte av grenene. Misting plantene er en annen god praksis, som hjelper med fuktighet og reduserer støv bosetninger.
Innendørs bambus planter kan legge mye av estetiske verdi til alle rom. Økende bambus innendørs kan være ganske enkelt, når de kommer i en rekke størrelser og vokse i svært ulike klima. Dermed kan man kan velge en størrelse de ønsker, samt en art som vil blomstre i den gitte miljøet.