Hvordan lage Kompost Tea

Kompost er den ideelle maten for plantene dine, gir dem ikke bare med essensielle næringsstoffer og mineraler, men også være bra mikroorganismer som kan sikre dem riktig vekst og utvikling. Kompost kan bli betegnet som et produkt av resirkuleringsprosessen av naturen, der organisk avfall er omgjort til en form svært rik på næringsstoffer gjennom den prosessen som kalles organisk nedbryting. Og hvis det er kompost te, kan det fungere underverker for hagen din ved å sørge for vekst av sykdomsfremkallende gratis, sunnere planter. Making kompost te er ganske lett og enkelt, som kompost og vann er de eneste viktige ingredienser i kompost te oppskrift. Før vi forklarer hvordan gjøre kompost te, la oss ta en kikk på hvordan å lage kompost.
Hvordan lage kompost
For å lage kompost, vil du kreve både karbon rik eller brun materialer og grønn eller nitrogen rikt materiale. Dead eller tørt løv og andre plantedeler, hage rusk, aske og trebiter er brune materialer, mens ferske grønnsaker avfall, gress, løv og andre plantedeler, samt frukt skreller eller utklipp er eksempler på grønne materialer. For å gjøre en fin kompost, må du blande to deler av brun materiale til en del grønt materiale. Break alle de brune og grønne materialet i mindre deler og deretter legge til noen hagejord. Til slutt, tilsett vann til at deigen fuktig.
Av og hold tilføre små mengder vann for å opprettholde riktig nivå av fuktighet, men ikke overdriv. Også legge til tørre blader og kjøkken avfall fra tid til annen. Hvis du finner ut at komposten er stråler en stygg lukt, deretter legge til mer tørre blader eller noen av de brune materialet forklart ovenfor. Your kompost bør være klar på 3 måneder til 1 år. Worm kompost er også ideell for kompost te, noe som kan gjøres ved å legge ormer for rotne alle typer organisk avfall. Du kan også bruke orm støpte for å lage kompost te. Men hvis du er liten tid til å lage kompost te, og deretter kjøpe noen kompost fra markedet.
Hvordan lage Kompost Tea
Til å lage kompost, ta en bøtte i passe størrelse. Størrelsen på bøtta vil avhenge av hvor mye kompost te kreves. Hvis hagen din er en liten en, vil da en 5 gallon bøtte gjøre. Nå fylle bøtta med litt kompost og deretter legge vann. Gjør plass på toppen, slik at du enkelt kan røres blandingen uten å søle væske. Du kan også legge unsulfated melasse for å skape et gunstig miljø for vekst av gunstige mikroorganismer. La blandingen i minst 3 til 4 dager. Hold bøtte på et varmt sted, men borte fra direkte sollys. Også holde røring blandingen flere ganger om dagen. Ved hjelp regnvann til å lage kompost te er alltid bedre enn å bruke vann fra springen, som kan inneholde mange kjemikalier, inkludert klor.
På den fjerde eller femte dag, Sil blandingen og kompost ved hjelp av en cheesecloth eller annet porøst materiale. Den solide materialer av kompost vil bli liggende igjen på duken, som deretter kan returneres til kompost haug eller bin. Ellers kan du legge dem til hagen din. Nå fortynne kompost te og bruker en spray eller vannkanne, bruke det på hageplanter. Det kan bli stenket på bladene, for å kontrollere forekomsten av bladet sykdommer. Du kan bruke kompost te en gang annenhver uke. Husk at en god kompost te alltid lukter god og jordnær. Så hvis du kompost te lukter ille, kan du ikke bruke den på plantene. I stedet dumpe det på kompost haugen.
Kompost te er en flytende gjødsel, som lett absorberes av planter i forhold til god kompost. Anvende den på jord forbedrer jordsmonnet kvaliteten ved å fremme vekst av gunstige mikroorganismer. Og vil du se en utrolig resultat og markant forskjell i hagen din med sunnere sykdomsfri planter, grønnere blader, lyse og vakre blomster og store frukter og grønnsaker av bedre kvalitet.