Typer av isolasjon av tak

Som i tilfellet med takbelegg, isolasjon av tak materialer er også tilgjengelig i et bredt spekter, ofte forvirrende kundene i å velge den rette. En godt isolert tak kan holde hjemmet varme under vintre og kjølige somrene. Så, er kvalitet isolasjon av tak en av de grunnleggende kravene i hjemmet ditt. Kvaliteten og effekt av isolasjonsmateriale er gradert i R-rating. Jo høyere R-verdi, jo større effektivitet av produktet. Det er mange materialer som er ment for det formål taket isolasjon. De omfatter glass fiber (glassfiber), mineralull, plast fiber, polyuretan skum, nitrogen-baserte urea-formaldehyd (UF) skum, fenoliske skum, sementbasert skum, betong blokk isolasjon, naturfiber, halm paneler, osv. La oss ta et se nærmere på noen av de populære taket isolasjon typer.
Glassfiber, Glassfiber er en av de mest populære materialene som brukes for å taktekking isolasjon. De kommer i form av ruller eller ark som skal installeres på loftet av taket. Det er også firkantede kutte deler av stive glassfiber ruller, som er tilgjengelig i en rekke R-verdier, i henhold til behovet til kundene. De nyere versjonene av dette taket isolasjonsmateriale omfatter landets løse fibre, som må blandes med lim og blåst inn i området. Noen produsenter har introdusert en annen versjon, som bruker to typer glass å danne en blåst variasjon som kan krølle naturlig. Det er ikke behov for lim som fibrene holde sammen når de krøller seg. Det har blitt observert at denne nye spilleren er mer trygt å arbeide med og er trygt for miljøet også.
Cellulosefibrer; Cellulose isolasjon, som er tilgjengelig i mange former, er i hovedsak laget av resirkulert papir behandlet med noen brannhemmende. Ved isolasjon av tak, er cellulose den nest mest populære etter glassfiber og antas å være mer effektiv enn den andre. Den stabiliserte form av cellulose er i hovedsak brukt til å isolere tak. Selv om kvaliteten på produktet kan variere med merkene, er cellulose en av de billigste blant de ulike typene isolasjon i taket og er også enkel å installere.
Skum Isolasjon, Foam isolasjon er en annen vanlig type tak isolasjon. En type er stivt skum isolasjonsplater, mens andre er i spray form. Den tidligere er skåret i ønsket størrelser og er fast på plass, men de som er sprayet, utvides gradvis å fylle loftet. Polyuretan er den mest brukte skum isolasjon. De fleste typer av skum isolasjon kommer med den ekstra fordelen av brannbestandig eiendommer.
Det finnes mange andre typer isolasjon av tak som sauer ull, resirkulert denim, soya fiber, bomull, hamp og halm. Produksjonsprosessen av resirkulert denim innebærer blanding av denim og bomull, som er senere behandlet med brannhemmende materialer. Resirkulert denim er tilgjengelig i ruller, som muliggjør enkel installasjon. Blant de andre naturlige fibre som brukes til isolasjon av tak, er den dyreste saueull, som også er en av de beste materialer for isolasjon. Naturlige fiber har en ekstra fordel av å være miljøvennlig, sammenlignet med andre typer tak isolasjon. Det er bedre å gå for materialer med høyere R-verdier for bedre effektivitet og for å unngå behovet for ytterligere isolasjon.