Purple Leaf Plum Tree

Prunus cerasifera er det vitenskapelige navnet på lilla blad plommetre, som også er kjent som kirsebær plomme, myrobalan plomme og thundercloud lilla blad plomme. Det er en middels stor løvfellende plante. Lilla blad plommetre er en dekorativ treet, som hovedsakelig er populær for sin rike lilla eller rødlig farget løv. Det er hovedsakelig dyrkes i hagen så vel som for landskapspleie. Det var i 1880, at dette anlegget ble introdusert til den vestlige verden ved M. Pissard, som førte den fra Persia til Frankrike. Nå er mange hybrid varianter av lilla blad plommetre er tilgjengelig. Dette treet er ganske populær i mange deler av USA.
Purple Leaf Plum Tree
Lilla blad plommetre er en liten plante. Levetiden for dette treet er relativt kort, som det vanligvis lever opptil 20 år på et gjennomsnitt. Den kan nå en høyde på 25 meter, men mange av dem funnet i området mellom 15 til 25 fot. Ved forfall, vokser treet i en bredde på 20 til 25 fot. Dette dekorative lilla blad plommetre er veldig attraktivt på grunn av deres lilla blader og vakre blek rosa eller hvite blomster. Disse karakteristiske bladene vokser til en lengde på omlag 1,5 - 3 inches med taggete kanter.
Treet begynner blomstrer tidlig om våren, dvs. fra februar til april med små, duftende lys rosa eller hvite blomster. Lilla blad plommetre er en av de få trær, som blomstrer markerer ankomsten av våren. Bladene begynner å vises rett etter bleking av blomstene. Et ofte stilt spørsmål er som bærer lilla blad plommetrærne frukt. Lilla blad plomme trær bærer små, dyp røde eller lilla fargede frukter i juli. Fruktene er vanligvis omtrent på størrelse med et kirsebær og modnes i august. De er spiselige, enten rå eller som syltetøy, avhengig av om de er søte eller sure. Bladene er generelt utgytt i august måned, og innen utgangen av september, taper treet helt alle sine blader.
Hvordan Grow Purple Leaf Plum Tree
Lilla blad plommetre kan dyrkes i alle jordart, forutsatt at jorda er fuktig og godt drenert. En litt sur jord er egnet for planting dette treet, men det kan også dyrkes i andre typer jordsmonn også. Stedet er valgt for voksende dette treet skal være godt eksponert for sollys. Trærne som er dyrket i skyggefulle områder vanligvis produserer grønt og ikke lilla blader. Frø er enheten for spredning, men du kan også bruke vegetative deler for det formålet.
Beskjæring er en svært viktig del av vedlikehold og omsorg for den lilla blad plommetre. Beskjæring kan oppmuntre blomstrende av dette treet og gjøre det mer attraktivt. Det er også viktig å fjerne de skadede og døde grener og til å beholde det dekorative verdi. Vanning bør gjøres på regelmessig basis, men ikke vann anlegget mye. En annen bemerkelsesverdig faktum er at en ung lilla blad plommetre har en tendens til å bøye, spesielt etter en regn. Selv om det gjør den vanligvis få tilbake sin tidligere stilling, når bladene har tørket helt, men en kraftig regn kan føre til permanent hengende. Dette problemet kan også løses ved beskjæring.
Selv om treet er flott for å forbedre utseende på hagen og plenen, kan blomstene tiltrekker mange uønskede insekter. Bier er mer vanlig i blomstringstiden, mens treet er også sårbar for telt sommerfugllarver, bladlus, melete bugs og andre skadedyr. Noen ganger, kan du også vitne til noen sykdommer som grå mugg, cankers og blad flekker som kan minske de vakre lilla blad plommetre. Derfor, sørg for å ta vare på dette treet, for å gi et attraktivt og opplagt ut til hagen din.