Mexico erklærer krig mot Chewing Gum

Mexico City er leder for bevaring av offentlige rom, Ricardo Jaral, er lei av å se sin by dekkes i klissete gobs. Downtown Mexico City nylig har gjennomgått en kostbar renovering, og selv om bygningene er vakre fortauet er det ikke. Den 700-år gamle byen er brolagt med porøst steiner hvis grov ridgene fullpakket med klebrig forkastet gum. Eksperter anslår at hver rute bakgården til fortauet i sentrum av Mexico City er strødd med minst 70 gobs av tyggegummi.
Så Jaral er ledende byen i et lade å rense byen fortauene og lære borgerne hvordan du blir kvitt sine tygger på en måte som ikke kjør på gangveier. Byen har kjøpt ti maskiner at spray fortauene med kjemikalier som bryte ned gum innskudd og damp dem bort, og bevaring agenter planlegger en massiv opprydding initiativ begynnelsen i februar.
Den grunnleggende oppskriften for dagens tyggegummi faktisk født i Mexico i 1860, da den amerikanske oppfinneren Thomas Adams fikk noen meksikansk chicle av mexicanske general Antonio Lopez de Santa Anna. Adams jobbet med chicle å prøve å oppfinne en erstatning på gummi, men da disse forsøkene mislyktes, la han til sukker og smakstilsetninger til chicle og deretter solgte det som et barnas godteri godbit.
I 1940, var chicle harpiksen erstattet med ett syntetisk tyggis base som varte lenger, og Mexico raskt plassere tilside sin naturlige tyggegummi base, den biologisk nedbrytbare chicle, og begynte bruke American oppskriften. I dag mexicanere tygge et gjennomsnitt på 2.6 pounds av tyggegummi hvert år et av de høyeste tallene hvor som helst i Latin-Amerika. Og dessverre ender mye av denne kjør på på fortauet.
Kasserte tyggegummi er ikke et nytt problem, og det er ikke unikt for Mexico City. Singapore utestengt tyggegummi gang for å holde dens fortauene gob-fri, og gum chewers fortsatt må registrere på apotek før de kan kjøpe gum. Staten Island, New York, er hjem til Rid-a-Gum selskap, som selger hundrevis av tysk-bygde fortauet rengjøringsmaskiner til amerikanske byer hvert år.
Et annet angrep Mexico lanserer er utviklingen av et naturlig organisk tyggegummi laget av ingredienser som bryter ned raskere enn tradisjonelle tannkjøttet, så det varer ikke så lenge om det er spyttet på fortauet. A kooperativ av chicle hogstmaskiner i sørlige Mexico planlegger å lansere en linje av tygging tannkjøtt som avlede raskare ved gater, fortau, og benker, selv i solen. The hogstmaskiner sier at når produktet tørker opp, bryter det ned og simpelthen snur til støv, og kan deretter skrelles off.
Den offentlige holdningskampanje Jaral har lansert forteller selv folk at når de tygger tyggegummi, har de med seg to alternativer for deponering av det riktig, ved å pakke det i et stykke papir, og kaste den i en søppel beholder, eller ved å svelge den. Det sist forslag blir trekke noen varme fra barneleger og leger som sier at å svelge tyggegummi er ikke det beste rådet å gi folk, spesielt barn. Selv om tyggegummi passerer vanligvis gjennom fordøyelsessystemet på egen hånd, kan det binde opp med annen mat som passerer gjennom og resultere i en intestinal blokkeringen. Selv er ikke vanligvis livstruende og kan behandles, leger vanligvis forsiktighet mot svelging gum.
Jaral mener det er verdt et forsøk. Jeg har alltid svelget mitt gum, han sa, og det er aldri gjort meg noen skade.