Hvordan lage en kompost haug

Kompost er et næringsrikt materiale produsert ved nedbryting av organisk avfall som mat materialer og døde planter. Det kan bli betegnet som resirkuleringsprosessen av naturen, hvor mikroorganismer og ormer spiller en avgjørende rolle. Ved å gjøre en kompost haug, kan vi bruke husholdningsavfall og døde og råtnende plantedeler å lage næringsrik kompost for våre hageplanter. Dette er et miljøvennlig alternativ, og er bedre enn å bruke kunstgjødsel. Noen andre fordeler av kompost er bedre drenering av vann i leirjord, væskeansamlinger i sandholdig jord og vekst av gunstige mikroorganismer. Lage en kompost haug er heller ikke veldig vanskelig, og du kan bygge en i hagen din. Her er noen enkle tips om hvordan å lage en kompost haug.
Hvordan lage en kompost haug
Det første åpenbare spørsmålet som kommer til ens sinn er hvordan du starter en kompost haug. Det første skrittet for å starte en kompost haug, er å gjøre en god kompost haug byggeplaner. Vanligvis bør man starte med å velge et egnet sted for kompostering. Du vil definitivt finne en slik plass i hagen din, som kan være praktisk og godt skjult.
Selv om du ikke trenger en kasse eller en beholder for å lage en kompost haug, bruker en kan hjelpe deg å begrense det skikkelig til et bestemt sted og dermed beholde området rundt ryddig og rent. Ved hjelp av en bøtte med lokk vil også beskytte kompost haug av fluer og andre insekter. Tildekking av kompost bin med et lokk er igjen det beste alternativet for å beskytte den mot kraftig regn og for å opprettholde nøyaktige nivået av fuktighet som kreves for organisk kompostering. Du kan enten kjøpe det eller lage en kompost bin ved å bruke ekstra biter av kryssfiner eller wire. Men bin bør være store, er en 3 meter høy, 3 meter bred og 3 m dyp bin det ideelle for formålet med kompostering. Hvis du har bestemt i favør av å bruke en kompost bin eller container, og deretter gjøre noen hull i bin, på sidene og bunnen til rette for skikkelig ventilasjon.
Nå for å lage kompost, du må blande to deler av brunt eller karbon rikt materiale til en del av grønt eller næringsrike materiale. Eksempler på brune materialer er døde eller tørt løv og andre plantedeler, hage rusk, aske, flis, etc, mens ferske grønnsaker avfall, frukt utklipp, friskt gress, blader og andre friske plantedeler er eksempler på grønne materialer. Disse grønne materialer er svært rik på næringsstoffer, særlig i nitrogen. Å sikre en rask nedbryting av disse materialene, bryte dem opp i mindre deler. Deretter legger litt hagejord å starte prosessen med organisk nedbryting. Til slutt, legg til litt vann til haug å gjøre det fuktig, som fuktighet er også viktig for nedbrytning. Det anbefales å legge vann og til den kompost haug å opprettholde et passende nivå av fuktighet.
Kompost Pile Vedlikehold
Opprettholde en kompost haug er ikke vanskelig, bare pass på at du fortsette å legge tørt løv og kjøkken avfall og til. Også røre materialer med hjelp av et verktøy minst en gang i uken. Hvis lukten av kompost haug er for sterk, så det indikerer en overdreven nivået av fuktighet. I en slik situasjon, stopp å tilsette vann og i stedet, tilsett litt mer brun materiale. Bruk av ammoniakk kan også være nyttig i å eliminere lukten. Aldri dumpe kjøtt, olje, meieriprodukter, ugress og planter på hvilke sprøytemidler eller plantevernmidler er brukt, til kompost haug.
Det tar vanligvis en periode på tre måneder til ett år å fullføre prosessen med nedbryting av organisk materiale for å danne kompost. Når du ikke kan identifisere det opprinnelige materialet, og også den komposten ikke lenger varmes opp, vil du vite at komposten er ferdig. Men før du søker på plantene, må du kontrollere alt avfall har fullt dekomponert.