Hvordan skjerpe en Chain Saw

En motorsag kan slipes ved hjelp av en kjede så fil, et roterende slipestein eller av en maskin. Slipesteiner er tilgjengelige i forskjellige diametre dvs. 5 / 32, 3 / 16 og 7 / 32. Mekanisk motorsag oppskarping er utført ved hjelp av maskiner hvor sagen er montert i en vinkel på 25 grader.
Hvordan skjerpe en Chain Saw: Før oppskarping en motorsag, må det rengjøres grundig. Skitt, olje og annet rusk må fjernes ved hjelp av vaskemidler eller mineral brennevin. Rengjøringsmidler skal brukes forsiktig slik at kjeden så delene ikke blir skadet. Kjeden skal også undersøkes for utslitt tennene og lenker. Tennene kan bli bøyd, sprukket eller brudd i løpet av tiden. Den flate overflate på toppen av tennene kalles som topplaten. Det bør ikke være mindre enn 1 / 4 tommer i lengde. Hvis ja, så kjeden bør kastes, da det er ikke noe poeng gjere skadet og svekket så. Det ville være risikabelt å bruke en slik så som kan bryte under drift.
Skjerp en Chain Saw Blade; Prosessen med skarphet en kjede sagblad inkluderer følgende trinn. Disse trinnene omfatter aktiviteter som å sette sagen, leder kutter, skyve filen, er ett av kjeden osv. Sharpening så reparasjonsvirksomhet som hjelper bedre sin funksjon.
Stille Saw; Før man begynner å skjerpe sagen, må den festes på en stabil plattform. Dette gjør prosessen med motorsagen oppskarping enkel og presis. Sagen må plasseres på en slik måte at skinnen er festet på skruestikke og kjedet roterer fritt.
Ledende Cutter, når sagen er montert riktig, blir neste steg å finne den ledende cutter. Den ledende kutter er trolig den korteste av alle kuttere. Under filing prosessen, bør man være forsiktig å se om "flat" plassert over knivene er like i lengden. Den muliggjør riktig å kutte av enda størrelse kuttere. Etter dette trinnet, bør du filen monteres i hakket av skjæret. Den bør monteres på en måte som den buede delen av filen blir justert riktig med at av kutteren. Vinkelen som filen holdes bør være det samme hvor kutteren er bakken. Vinkelen er vanligvis 25 grader.
Skyve File; Prosessen med skarphet faktisk starter med den glidende av filen mot ansiktet til kutteren. Pushing lysbildet fra kortsiden av vinkelen mot lange punktet er den anbefalte måten å skjerpe sagen. Hver tann bør jobbet på samme vinkel. Prosessen med skarphet bør videreføres ved å reversere sidene. Den krok-formede koblinger kalles rakers, skal kontrolleres for klarering. Forkant skal være ryddet til en dybde på 1 / 10 th til en tomme lavere enn kutter. Måleinstrumentene som er for høyt, skal arkiveres. Etter prosessen ovenfor blir gjennomført, skal kjeden oljes. Motorsagen kan brukes til skjæring etter oljebehandlinger.
File sagkjedet sagbladet Mekanisk; maskiner brukes til sliping av motorsag automatisk. Disse maskiner er satt med en vinkel på 25 grader. Bruk av hansker og øyebeskyttelse er nødvendig, mens mekanisk sliping en sag. For å file så mekanisk, kjedet bør plasseres på motorsagen knivsliper. The lenket skal være 'løkker' skikkelig, slik at den passer i den medfølgende spor. Etter å ha startet maskinen, bør oppskarping kanten senkes ned til kjettingen. Roterende kjeden hjelper skjerpe hver tann. Endre bladet stillingen hjelper skjerpe nedsiden av tennene.
Ovenstående prosedyre hjelper oss å forstå hvordan å skjerpe en motorsag. Det er vanskelig å file utslitt motorsag. Mange mennesker velger å forkaste en gammel kjede så i stedet for oppskarping det. Men, hvis de riktige trinnene og prosedyrer blir fulgt, er det lett å variere skjerpe en motorsag.