Peis Mantel Design: Hvordan bygge en Mantel

Før vi ta en titt på peis Mantel design og ulike metoder for å bygge en mantel, er det nødvendig å fortelle deg hva en peis Mantel handler om. En peis Mantel er også kjent som en peishyllen eller chimneypiece.
En varm, knitrende ild fra peisen fullfører virkelig bildet av en perfekt, koselig hjem. Og hva med affeksjonsverdi knyttet til fotografiet av din kjære på kaminen, eller taffelur? En peis Mantel ble svært populært i middelalderen og i senere tid ble det en dekorativ brikke som projiseres over peisen. Mange vakre og dekorative mantelen design ble opprettet for å legge til skjønnhet og sjarm til alle rom som hadde peis. Men, har i dag peis er byttet ut med moderne oppvarming enheter som ovner. Derfor peis og peishyllen har fått mer av en dekorativ betydning enn et praktisk bruk.
Peis Mantel Designs
En peis er ikke komplett uten en peis Mantel. Det er mange flotte peis Mantel design som du kan velge fra. Er du interessert i og flink til å snekre du kan også ta det opp som en gjør-det-selv Oppussing prosjektet. Før du planlegger å installere en peis mantel, bør du ha en generell idé om hva du ønsker å holde på mantelen. Velg en utforming som gir god plass til å holde rariteter og fotografier.
Tips for å bygge en peis Mantel
Du kan søke hjelp av en profesjonell eller ta opp prosjektet med å bygge en peis Mantel selv. Noen av verktøyene som kreves for å starte dette prosjektet omfatter følgende:; gjæringssag - å kutte tre, Hammer - for å banke i neglene, Brad spikerpistolen - en batteridrevet spikerpistol som brukes i snekring, Sandpaper - å forenkle overflaten / hull filler hauger; Drill driver - som brukes til å fikse tunge skruer og spiker, Penselen - brukes for å gi et snev av lakk til ferdig tre mantel. , Her er fremgangsmåten for å bygge en enkel, men en elegant tre ildsted Mantel.
Før du starter prosjektet med å bygge en peis Mantel rent peisen og forsegle risten for tiden. If din peis har en list fjerne den forsiktig med en bred sparkel. Pass på at du ikke ødelegger veggen rundt mens du fjerner molding.
Før kutte veden for molding ta målinger av surround. Kutt ønsket lengde på veden lengderetningen langs åretegning og også bredde-messig på tvers av korn av tre.
Påfør trelim på tre stykker av veden. (En for toppen og to for begge sider av peisen surround.) La limet å stille i skogen.
I mellomtiden, ved hjelp av en stud finder, finn og merk av stud poeng på veggen. Bruke et nivå, trekke en linje vertikalt på begge sider før montering veden på toppen omrammingen. Nail veden inn i stud markerte på veggen, med en Brad spikerpistolen. Bruk bygging lim å lime tre av de beste surround som vender mot den vertikale siden av veggen.
Når omgir er på plass kan du fikse det dekorative molding. Bruke gjæringssag kuttet listverket på vinkler. Påfør lim på undersiden av listverk av mantelen. Før spikre mantelen på plass, gjelder bygging limet på surround brikkene til å holde mantelen fast.
Sørg for at peisen mantelen sitter godt fast før du legger det dekorative detaljer. Den dekorative hjørnet blokker av Listene er første kutt ved hjelp av en gjæringssag og så spikret i toppen og bunnen av surround på alle tre sider, med en Brad spikerpistolen.
Spikeren hull og små hull er fyllt med sparkel (spackle er et pulver som inneholder gips og lim. Det er blandet med vann og danner et lim og brukes til å fylle sprekker og hull i skogen.). Bruk sandpapir til å gni på sparkel over spikeren hullet fyllinger.
Påfør et lag med primer til skogs. La den tørke før du bruker en strøk med maling.
En peis kan mantel laget av ulike typer tresorter som furu, seder, eik eller teak. Mange butikker tilbyr skreddersydde peis mantel etter dine kunstneriske interesse og prosjektbudsjett.