Elektrisk drevne rullestoler

Rullestoler er mobilitet enheter der stolene er montert på store hjul. De er mest brukt av folk som har problemer med å gå slik som folk som er syk, skadet eller er fysisk funksjonshemmet. Det finnes flere typer rullestoler avhengig av metoden for arbeids-og hensikten med å bruke dem. Noen av de typer rullestoler er manuelle, elektriske, idrett eller lette, junior, barn og også rullestol heiser og varebiler. Tidligere, er manuell type vanligvis brukes til transport. Men, som antall personer som trenger rullestol har økt, er forskjellige modeller sammen med avanserte funksjoner utviklet som er designet for å møte de spesielle behovene til folket.
Elektrisk drevne rullestoler
Elektriske rullestoler eller rullestoler drives av motorer og batterier. Det finnes også elektrisk drevet scootere, designet for bruke innendørs samt utendørs. Eldste mennesker og de som er utviklingshemmede trenger rullestol kontinuerlig for sin dag-til-dag aktiviteter bruke makt rullestoler, siden manuell type er litt slitsomt å drive. I denne type rullestoler, er oppladbare batterier som brukes under setet for å levere strøm til rullestoler. Noen av de brukte batteriene er våt-celle (lett og billig), gel-celle (tyngre, langvarig) og AGM (dyre, tunge og lavt vedlikehold). Power rullestol er kostnadseffektive, som man kan lade batteriene med å koble til elektrisk stikkontakter.
Man kan bruke ulike strøm rullestoler for innendørs og utendørs. For eksempel, rullestoler med lette rammer er egnet for bruk innendørs, mens de som er dyre og kommet med sterke rammer kan brukes utendørs. I elektrisk drevet rullestoler, posisjonen stasjonen hjulene (hjul tilkoblet motoren) og snu radier er viktigst og bør vurderes. La oss se de grunnleggende modeller av elektrisk drevet rullestoler basert på plasseringen av drivhjulene.
Bak-Wheel Drive Rullestoler: Dette er tradisjonelle og vanligste typen av elektrisk drevne rullestoler der bakhjulene er drivhjulene. De har den høyeste toppfarten (ca 6 km / h) og største svingradius enn de andre modellene. Men, har lyst til å bli tatt mens bratt klatring fasader, som sjansene for å tippe bakover er høye på grunn av dårlig balanse.
Front-Wheel Drive Rullestoler: Front-wheel type strøm rullestoler er best for bruk innendørs. Disse har en svingradius. I disse modellene, er drivhjulene plassert vekk fra sittegruppe. De store hjulene foran setet gjør dem behagelig for ridning på ujevne områder. De har lavere toppfart (ca 5 km / h) sammenlignet med bak-hjulet type og ofte en tendens til å skli ved høyere hastigheter.
Midt-Wheel Drive Rullestoler: Som navnet antyder, blir drivhjulene på midten firehjulsdrift rullestoler plassert i midten delen. I andre ord, frekvensomformeren hjulene er i total kontroll over brukeren. Disse typer modeller har de strammeste svingradius, men har lavere toppfart (ca. 5 ½ mph) enn bak-hjulet type. Imidlertid bør man være forsiktig mens ridning i grove terrains, ettersom det kan være sjansene for få fast i foran eller bakre trinse hjul.
Samlet, elektrisk drevet rullestol er mest klumpete som motorer og batterier er støttet av sterke rammer. I dag, finnes meget sofistikerte elektrisk drevet rullestoler der man kan klatre trapper eller ri jevnt i ujevne overflater. Det anbefales å vite om fordeler og ulemper og egnetheten av hver modell før faktisk kjøpe en elektrisk drevet rullestol.