Lag ditt eget Greenhouse - Hvordan bygge din egen Greenhouse

Et drivhus, også kalt et drivhus eller glasshus er en struktur der grønnsaker, frukt og blomstrende planter dyrkes under en kontrollert temperatur. Tak og vegger av klimagassen er laget av enten plast eller glass. Et drivhus beskytter avlingene mot ekstreme værforhold. Det hjelper også å holde unna skadedyr. Hydroponic hagearbeid kan også gjøres innenfor et drivhus.
Hvordan et drivhus fungerer? Taket og veggene i drivhuset sender sollyset, som deretter konverteres til termisk eller varmeenergi. Sollyset, etter å ha absorbert av planter, reflekteres tilbake. Imidlertid kan sollyset ikke lenger gå ut gjennom drivhuset strukturen fordi reflekterte bølgene har lengre infrarøde bølgelengder. Drivhuset fortsetter å varme som mer og mer sollys er fanget. Ettersom plantene begynner oppvarming, avgir de fuktighet, noe som i sin tur produserer fuktighet inne i drivhuset. Disse forholdene er svært gunstig for den totale veksten av plantene. Men om vinteren, har kunstig varme skal gis for å opprettholde en stabil temperatur inne i drivhuset.
Hvis du har en liten jordlapp foran huset eller i bakgården, bør du seriøst tenke på å bygge ditt eget drivhus. Du kan vokse tropiske eller sesongmessige planter i drivhuset gjennom hele året. Bygge et drivhus kan virke som en skremmende oppgave er imidlertid svært enkelt, forutsatt du ta følgende med i betraktning.
Slik Bygg ditt eget drivhus, Før bygge et drivhus burde du velger planter eller grønnsaker som du vil dyrke. For eksempel, hvis du ønsker å dyrke eksotiske blomsterplanter, burde drivhuset være konstruert på en måte at den tilfredsstiller temperatur og andre forhold som trengs av de planter til å blomstre. Dessuten, hvis du ønsker å dyrke tropiske planter gjennom hele året, må du bygge en permanent drivhus. Du kan bygge drivhus enten som en frittstående bygning, eller du kan feste den til ditt hus eller terrasse.
Velge Greenhouse nettstedet; Du bør velge stedet av drivhus på en måte som det vakkert blander med ditt hjem og hage. Nettstedet skal motta tilstrekkelig sollys spesielt i vintermånedene. Det burde imidlertid være skjermet mot sterk vind. En god vann og avløpssystemet i nærheten av drivhus er helt nødvendig. For planter i veksthus, er det viktig å påse at høye bygninger og trær nærheten av stedet ikke blokkere sollys.
Velge Formatet på Greenhouse ditt, Du kan utforme drivhus i forskjellige stiler. Lean-til veksthus, men mindre i størrelse være kan festes til veggen av ditt hus eller garasje. Classic A-ramme stiler har stor takhøyde og er skrå i sidene. De er billige og enkle å bygge. Du kan bruke polyetylen ark hvis du planlegger å bygge drivhus i ring stil, også kjent som Quonset hytte stil. Gotisk bue stil, lik bøyle stil, har rett vegg og spisse tak. Du bør style drivhus avhengig av temperaturen du ønsker å opprettholde inne strukturen.
Bygging av Greenhouse Foundation; Før bygge drivhus grunnlaget, bør du nivået området og fjerne alle ugress og planter fra jorda. Du kan enten velge tre eller betong fundament. For hjemme veksthus, er tre stiftelse et utmerket valg. Det er billig, samt enkel å bygge. If drivhus er knyttet til ditt hus eller garasje, er det bedre å bygge et sterkt betongfundament.
Bygging av Gulv og Gangveier: Det er til viktig at du planlegger en avløpssystem før bygging av gulv og gangveier. If drivhus er en permanent struktur, kan du bygge et betonggulv. Men gulvet må skrå slik at overflødig vann renner naturlig til avløp. Hvis du tror at å bygge en betonggulv er en unødvendig utgift, kan du la gulvet nakne, og i stedet bygge betong gangveier. Dette vil legge til rette for god mobilitet av verktøy og utstyr inni drivhuset. Dekorative fliser og farget steiner lage vakker gangveier.
Velge Working området; bør du velge et arbeidsområde der du kan lagre hageredskaper, potting jord og gjødsel. Det vil være praktisk hvis arbeidet ditt område er near the potting benkene. Du kan også installere en vask og ett redskap rack på det området. Lagringsområde, hvis plassert utenfor drivhuset, bør beskyttes mot regn.
Velge Greenhouse Tildekking materiale; Du kan enten bruke glass, glassfiber eller polyetylen film som dekker materiale for drivhuset ditt. Et glass dekker, men litt dyrt gir vakker utseende drivhus. Det hjelper også å beholde fuktigheten. Du kan også bruke herdet glass, som varer lengre enn vanlige glass. Imidlertid har grunnlaget og rammen konstruksjonen å være sterk, hvis du planlegger å bruke et glass som dekker.
Glassfiber, kan brukes som en dekker for drivhuset ditt vare opp til 15-20 år. Less strukturelle støtten er nødvendig å installere glassfiber dekke på grunn av sin lette vekt. Glassfiber gulvbelegg beholder mer varme enn vanlige glass gulvbelegg.
Polyetylen film dekker krever mindre strukturell støtte. Selv om det er billigere enn annet dekker materialer, kan den vare for bare 2-3 år. Double lagdelt polyetylen film, når det brukes, er mer effektiv i å beholde varmen enn ett lag film.
Polykarbonat glass ark, når den brukes som et dekke materiale, tillater den maksimale lystransmisjon inne i drivhuset. Disse platene er lette og enkle å installere i personlige veksthus.
Velge Greenhouse Framing Materialet; Du må velge utforming materiale basert på den typen som dekker du har valgt. Hvis du planlegger å bruke glass kledninger, da, er aluminium eller galvanisert jern rammer det beste valget. Disse rammene er holdbare og krever svært mindre vedlikehold. Du kan også bruke behandlet trelast tre og PVC rør som innrammingsmaterialer. Utformingen Materialet skal være sterk nok til å tåle tøffe værforhold. Den bør også gi den nødvendige strukturell støtte til dekker materialet.
Installere Benker Inne i Greenhouse, Installere potting benker å holde planter i krukker vil spare deg for mye plass. Hvis du planlegger å bruke trebenk, burde det males med konserveringsmidler for å hindre forfall. Betong benker er holdbare og kan installeres, hvis du planlegger å bygge et permanent drivhus. Metal benker, men litt dyrt, varer lenger og de er motstandsdyktig mot råte. Men før du installerer benker i drivhuset ditt, bør du ta visse faktorer i betraktning. Først må du forsikre deg om benken er i stand til å støtte potter. Deretter bør benker monteres på et sted hvor det er tilstrekkelig luftsirkulasjon. En god drenering system nær benken området hjelper tøm ut overflødig vann fra potter.
Ventilerer Greenhouse, ventilasjon drivhus bidrar til å regulere inn-og utvendig lufttemperatur. En god ventilasjon skadedyr infeksjon, og det sikrer også at plantene får nok frisk luft for fotosyntesen. For ventilasjon drivhuset ditt, kan du enten velge naturlig gjennomstrømning ventilasjon eller tvunget-luft ventilasjon.
I naturlige ventilasjonen er kald uteluft trekkes inn i drivhuset ved sideåpninger. Mens det varme inni luft stiger og avslutter gjennom toppen ventiler. Naturlig ventilasjon, men rimelig, og er ikke veldig effektivt for nedkjøling drivhuset om sommeren. Styres av en termostat, har tvunget-air ventilasjonsanlegget en vifte som trekker den kjølige luften inne i drivhuset, med hjelp av en ventil. Viften bidrar også i å tegne varm luft ut gjennom ventilen motsatt viften. For effektiv gjennomlufting, bør det være flere kanaler nær bunnen, og ett eller to store åpninger nær taket av drivhuset.
Oppvarming Greenhouse; Før varme opp drivhus, bør du sjekke om belegg og rammer er isolerte. If drivhus er knyttet til ditt hus eller garasje, kan du bruke ditt hjem varmesystem å varme drivhus. Gass ovner er også effektive til oppvarming av drivhus. Du kan bruke polyetylen vent rør for å fordele varmen i hele bygningen. Disse vent rør, da fast ved potting benker, legge til rette for økt plantevekst.
Hvis du bor i et område hvor du får tilstrekkelig sollys hele året, kan du bruke solenergi til å varme drivhus. Dekning materialet av klimagasser bør være slik at den overfører den maksimale mengden solenergi inn i drivhuset, uten vesentlige tap. Du kan plassere vannfylt beholdere, stein og betong er direkte sollys, for å lagre solenergi. Solar drivhus ikke bare samler solenergi om dagen, men også lagre den til oppvarming av drivhus om natten, samt i overskyet vær.
Cooling Greenhouse; Du kan bruke persienner eller tre skjermer å kjøle drivhus om sommeren. Vil imidlertid graden av kjøling kreves, avhenger av lys krav på plantene, samt varmelagrende kapasitet av klimagassen. Du kan også prøve noen Fordampingsavkjøling teknikker. Pad og vifte systemet fungerer bra i kjøling og fukting av luften inne i drivhuset. Disse systemene har en våt porøs pad som trekker luften utenfor, og fordamper vannet inne i drivhuset. Unit kjølere er svært effektivt for nedkjøling hjem veksthus. En metallboks og fordamping pads er festet på veggen og de tre innervegger henholdsvis. Kjøleren trekker luften utenfor gjennom pads og kanaler få inn den avkjølte luften. Du kan også spray en latex maling på taket av drivhuset. Disse maling, fortynnet i vann, hjelp til kjøling av drivhus, som kan brukes før starten av sommeren.
Disse tipsene var alle om hvordan man bygger et drivhus. Bygg et hjem drivhus er en veldig givende og oppfylle erfaring. Dessuten, ingenting kan matche den lykke og spenning som du vil avlede, når du ser på blomstene i drivhuset blomstrer rett foran øynene dine.