Hva er Henna

Hva er Henna?
Henna er en blomsterplante, ofte funnet i semi-arid, tropiske og sub-tropiske verdens regioner. The henna planten (Lawsonia inermis) er den eneste arter i slekten Lawsonia og tilhører familien Lythraceae. Bladene til denne planten har en rød farge molekyl kalles lawsone, noe som har evnen til å obligasjonslån med protein. Derfor, har farge fra dette anlegget vært brukt gjennom århundrer å fargelegge hud, hår og negler, og også stoffer som silke og ull. Ordet "henna" er brukt for å betegne tørket pulver laget av bladene på henna planten, eller selve anlegget. Det har blitt observert at bladene i toppen skuddene, som er unge, sammenlignet med de i de nedre delene av anlegget, har den sterkeste fargen. Disse bladene er tørket og pudret å danne høyeste karakteren henna. Folk er ofte forvirret om hva som er henna? Så, la oss ta en nærmere titt på denne spennende planten.
Henna Plant - Fysiske funksjoner
Som nevnt tidligere, er henna en blomstrende plante, som kan være i form av en høy busk eller et lite tre. Den kan vokse til en høyde på to til seks meter med mange branchlets, som har pigger på sine tips. The elliptiske-formet bladene på dette anlegget har koniske ender, og blir plassert som et motsatt vis. Dette anlegget produserer små hvite blomstene og frøene i form av brunaktig kapsler. Fargestoffet molekyl, lawsone, funnet i henna anlegget er i hovedsak i bladene. Vanligvis blir bladene høstes i blomstringstiden.
History of Henna
Ifølge enkelte forskere, kan historien om henna spores tilbake til bronsealderen. Det er antatt at hennamaling, og håret coloring ble praktisert av folket i denne perioden. En annen påstand er at henna hårfarge ble brukt for første gang av de gamle egypterne. En av teoriene om bruk av henna er at denne planten er innfødt til steder med varmt klima. Folk pleide å knuse Dette går og bruke lim på håndflatene og føttene for å kjøle kroppen sin. Etter hvert begynte folk å bruke den for kosmetiske formål, og utviklet henna design, henna tatovering design, henna kroppen maleri, osv. Det sies også at det var innbyggerne i Midt-Østen som startet knuse bladene på denne planten til pulver form og derfra bruk av henna spre seg til Europa. I India, Pakistan og noen av nabolandene, henna kjent som "Mehendi" og har vært brukt gjennom århundrer som en uunnværlig del av ulike festivaler og anledninger. Anvendelsen av henna har blitt en tradisjonell skikk i disse landene.
Bruk av Henna
Henna brukes for hårfarge, for kropp henna tatovering og for fargelegging finger negler og palmer. Det er også brukt i noen sjampo og balsam. Blomstene med dette anlegget er brukt til å lage parfyme. Noen plass disse blomstene i mellom plagg for å gi en beroligende duft for klærne. Denne praksisen er gunstig i warding av møll og andre insekter fra å ødelegge stoffet. Henna brukes også i tradisjonell medisin i mange deler av verden. Det antas at det kan helbrede brannsår, kutt og blåmerker og hevelser. Henna anses også å ha anti-sopp og anti-bakterielle egenskaper. Tradisjonelt ble henna brukes til å dekorere hendene på bruder under bryllupet feiringer, for hårfarge og i form av urtemedisin. Men, nå er hele scenariet har endret seg, og denne urt er brukt for kroppen tatovering, hud maling, etc. Denne urten har også funnet veien til ledende kosmetiske bedrifter som ingrediens i sjampo, håret tonics og balsam.
Henna, bruken av som var begrenset til enkelte deler av verden, har spredd seg overalt. Tidligere, pleide folk å lure på hva som henna, men nå er nesten alle kjent med dette produktet og dets bruk. Du finner flere henna kunstnere, som er eksperter på brude henna design, arabisk henna design, tradisjonell henna design, etc. Som i tilfellet med henna hånd design, henna kroppen maleri, henna tatovering og henna håret coloring er også på moten . Populariteten til henna er så utbredt at dette anlegget nå er kommersielt dyrket i mange deler av verden.