Best programmerbar termostat

En programmerbar termostaten kan være en 7-dagers-modell, der du kan ha forskjellige temperaturer for hver dag. Det kan også være en 5 +2 dagen modell, hvor temperaturen kan stilles inn separat for ukedager (fra mandag til fredag) og i helgene (lørdag og søndag). Det kan også være en 5-1-1 modell, hvor du har en temperaturinnstilling for ukedager, en annen for lørdag, og en tredje en for søndag. The RiteTemp 6080 og Honeywell RTH7600D er programmerbare termostater med en 7-dagers modellen. Honeywell RTH230B har en 5 +2- modellen. The RiteTemp 6022 og Honeywell RTH6400D er 5-1-1 modeller. Hvis prisen er ikke en faktor, den beste programmerbare termostaten er den 7-dagers modellen. Både RiteTemp modellene er låsbare, noe som betyr at uvedkommende ikke kan endre temperaturen, mens Honeywell modeller er ikke låsbare. The Insteon 2491T1 gjør at temperaturen endres av en fjernkontroll.
Hvordan en programmerbare termostaten fungerer
Med et programmerbar termostat, må du angi start-og sluttidspunkt av perioden, og termostaten automatisk endrer temperaturen i perioden. Du kan angi opptil fire perioder pr dag, kalt "morgen", "dag", "kveld" og "natt".
De anbefalte temperaturinnstillinger er mellom 70oF og 78oF, slik at beboerne i huset er komfortable. Temperaturen kan overstige denne serien, når du er utenfor huset, eller sove. Termostaten har en ferie som lar deg angi en konstant temperatur i huset, når du er på ferie. En adaptiv utvinning termostat kan starte kjøling eller oppvarming av huset, slik at temperaturen er nådd ved innstilt tid.
Det er mange faktorer som en programmerbar termostat er designet for å se etter, før du begynner å varme eller kjøle ned huset:; Temperaturen på møblene. ; Temperaturen på veggen, noe som avhenger av konstruksjonen av bygget og materialene som brukes. ; Været mønstrene løpet av sommeren, vinter og andre årstider. ; En programmerbare termostaten kan være digital eller elektromekanisk. En elektromekanisk termostat bruker en oppringt eller et lysbilde å regulere temperaturen. Noen termostater kompensere automatisk for sommertid. Hold programmerbare termostaten vekk fra direkte sollys, eller andre kilder av lys som lyse lamper eller takvinduer. Ikke plasser den nær dører eller vinduer, slik som å holde den unna vind utkastet.
Du kan ha mer enn én programmerbare termostater i huset. Fordelene av termostater er mest åpenbare i moderat klima enn i ekstreme klima. En programmerbar termostat bør ikke brukes med en varmepumpe.
Du kanskje må kalle en HVAC (oppvarming, ventilasjon, air-condition) entreprenøren å installere programmerbare termostaten. Hvis du er ute etter å installere en ny CAC (central air condition)-systemet, bør du installere en programmerbar termostat med det. Hvis den gamle termostaten inneheld kvikksølv, ta ekstra forsiktig mens avinstallere den.
Installere en programmerbare termostaten
Det første trinnet i å installere en programmerbar termostat er veksling av strømmen. Ved fjerning av gamle, manuelle termostat, passe på at ledningene ikke gå inn i veggen. Dette kan gjøres ved å pakke ledningene rundt en blyant. Neste, bore hull i veggen for ankrene som fulgte med den programmerbare termostaten.
Deretter plasserer monteringsplaten av de programmerbare termostaten på veggen. Nå, bli med ledningene til terminalene. De nye Termostaten kan ha en konfigurasjon med to, tre, fire eller fem ledninger. Koble den røde kabelen inn i den røde mutteren, og den hvite ledningen inn i den hvite mutteren, og så videre.
Deretter setter to dobbel A batterier i ny termostat, slik at polariteten er riktig. Fest nye termostat til monteringsplaten. Trykk på reset knappen på ny termostat å slette programmet minnet. Til slutt slår på strømmen, og din nye termostat skal fungere skikkelig.
Programmerbar termostat er en energibesparende enhet som vil bidra til å kutte ned på energibruken i hjemmet, ved å minske forskjellen mellom ute-og innetemperatur. Det vil senke strømregningen, noe som er spesielt viktig i forbindelse med stigende energipriser. Det beskytter også miljøet, fordi den reduserer karbonutslippene som bidrar til global oppvarming. Når du velger en programmerbar termostat, sørg for at den har Energy Star-logoen, slik at det bidrar til å gjøre ditt hjem energieffektive.
Når du sammenligner programmerbare termostater, kan du velge en som ikke bare varme eller gjør både oppvarming og kjøling. Ikke glem å lese anmeldelser som nevnes om termostaten er lett eller vanskelig å bruke, fordi den beste programmerbare termostaten skal ha enkel funksjonalitet.