Diamond Cut Vurder

Verdien og pris på en diamant er basert på fire faktorer: klarhet, farge, karat vekt og kutte, også kjent som de 4 C's diamant gradering. Av de fire C's, er diamant's cut stor grad ansvarlig for å styrke sitt visuelle utseende og gnisten. Med henvisning til diamanter, har klippet to betydninger. Det første betyr er diamant's form, som kan være oval, rund, etc, og den andre meningen er gjennomføring av en bestemt type kutt i form av diamant. Diamantslepet gradering er vurdering gitt til kutt av diamant som senere bestemmer sin pris og kvalitet.
Det er mange kjente stykker av diamanter, men når diamanten har den beste kuttet, hendelsen lyset som faller på den, passerer gjennom kronen, bord og til slutt paviljongen, hvor det blir reflekteres fra den ene siden til den andre før han flyktet gjennom diamants bordet igjen. Slike kutt også er kjent som ideal klipp og dette fenomenet av lys som passerer gjennom diamanten kalles lyset tilbake. Diamant lysstyrke, spredning og glans forbedres eller avskrevet basert på bevegelsene til lyset i diamanten. En dårlig klipp eller en liten mengde av asymmetri vanskeliggjør alvorlig kvaliteten på diamant da det fører til lyset å rømme ut av diamant tidlig. Dette fenomenet kalles også som lys lekkasje.
Till bare noen få år tilbake, evaluere kvaliteten på et kutt var et svært innviklet oppgave. Veldig få mennesker, som har et trenet øye klarte å avgjøre kvaliteten på kuttet. Men med framveksten av nye gradering systemer av AGS (American Gem Society) og GIA (Gemological Institute of America), karaktersetting diamanter har blitt en langt enklere aktivitet.
GIA (Gemological Institute of America), følge dette systemet, avhenger diamant kuttet karakteren på diamant design, forsiden opp utseende, og også håndverk som har gått inn i den. Brannen og glans av diamant evalueres ved å vurdere alle disse faktorene sammen. Basert på disse parametrene, kutt GIA diamanten karakteren system priser på diamanter som Excellent, Very Good
Gode ​​Fair, og Dårlig. GIA's diamant kuttet karakterskala bruker 70 000 individuelle diamant observasjoner, 38500000 andelen sett og ett databasert prediktiv modell for å utføre diamant kuttet vurderingen. Systemet trådte i kraft i januar 2006 og de fleste av diamanter gradert før vil ikke ha rett til laboratoriet-tildelt kuttet grade.
AGS (American Gem Society), AGS's diamant kuttet karakterskala vurderer 11 kombinasjoner av tre parametere nemlig andelen, belysning og etterbehandling egenskaper å vurdere brannen og glansen av diamant under vurdering. Basert på disse vurderingene, kutt diamant karakteren meninger av ideelle, Excellent, Very Good, Good, Fair and Poor er tilordnet diamant. En diamant som møter AGS er perfekt standarder for symmetri, polish og andelen for cut karakteren er betegnet som ideelle. En diamant tildelt Ideal by AGS er også populært kjent som Triple-Zero grade.
Forskjell mellom AGS og GIA, GIA gir ikke en Ideal kutte grade rating. En AGS Ideell cut karakteren regnes tilsvarer Excellent diamant kuttet grad av GIA. Også gir GIA ett symmetri demerit eller ikke-standard brillianteering som den er referert til av GIA noen ganger, for å hjelpe produsentene til å forbedre standardiserte Tolkowsky kutt. AGS bruker en mer nøyaktig kombinasjon av den forholdsmessige fasett forholdstall for å bestemme mengden av lys tilbake i diamanten. Det tar også hensyn til ray tracing beregninger for dette formålet. Ved GIA, derimot, er kuttet karakterskala basert på gjennomsnitt som er avrundet for å finne lyset tilbake fenomenet.
Så, før du besøker diamanten butikken for å kjøpe noen diamant smykker neste gang, ikke glem å lese GIA diamant dossier and AGS diamant rapporten, slik at du kan vurdere diamant kuttet graderinger riktig og få den beste verdi for pengene.